به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مجموعه مقالات کتاب «مطالعات روزنامهنگاری» از کتاب «دستنامه مطالعات روزنامهنگاری» انتشارات راتلج انتخاب شده و در هشت فصل به مباحث مطالعات روزنامهنگاری چرا و چگونه؟، روزنامهنگاری و دانشگاه، روزنامهنگاری جهانی، روزنامهنگاری و دمکراسی، پوشش خبری جنگ و صلح و... میپردازد.
پرویز علوی، مترجم کتاب در پیشگفتار چنین نوشته است: «این کار پژوهشی مقدمهای دقیق و در دسترس در جهت روزنامهنگاری فعلی است و برای دانشجویان دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که در رشتههای روزنامهنگاری، رسانهها و علوم ارتباطات تحصیل میکنند بسیار سودمند خواهد بود.»
«مطالعات روزنامهنگاری» اثر «کارین وال- یورگنسن» و «توماس هانیچ» در هشت فصل تنظیم شده است. روزنامهنگاری چرا و چگونه؟ عنوان فصل نخست کتاب است که به تاریخچه مختصر پژوهش مطالعات روزنامهنگاری، چرخش جامعهشناختی و مطالعات روزنامهنگاری در حال حاضر پرداخته است.
مقاله روزنامهنگاری و دانشگاه اثر «باربی لایزر» فصل دوم کتاب را در برمیگیرد که به دانشگاه از منظر یک اجتماع تفسیرگر و محل اندیشیدن برای روزنامهنگاری نگریسته شده است. همچنین «بیت جوزفی» در فصل سوم آموزش روزنامهنگاری را در تاریخچه آموزش روزنامهنگاری، مبانی آن، مساله برنامه درسی و حرفهای شدن بازگو میکند.
مقاله روزنامهنگاران دروازهبان اثر «پاملا شومیکر»، «تیم واس» و «استفان ریس» عنوان چهارمین فصل کتاب است. در این فصل نظریه دروازهبانی که در تحقیق ارتباطات همگانی یکی از طولانیترین تاریخچهها را دارد، تبیین شده است. در فصل پنجم، پوشش خبری جنگ و صلح به قلم «هوارد تامبر» نوشته شده که تبلیغات و اقتصاد سیاسی، روابط مهم سیاسی و نظامی رسانهها و عینیگرایی روایت میشود.
همچنین روزنامهنگاری و توسعه ششمین مقالهای است که در کتاب «مطالعات روزنامهنگاری» مطرح شده و از سوی «زیو زیانگ» مفاهیم و اجزای روزنامهنگاری توسعه، مکتبهای آن و موانع روزنامهنگاری توسعه بازگو میشود.
فصلهای پایانی (هفتم و هشتم) کتاب، روزنامهنگاری و دمکراسی و روزنامهنگاری و جهانی شدن را شامل میشود. در روزنامهنگاری و دمکراسی «برایان مک نیر» رابطه تاریخ روزنامهنگاری و دمکراسی و نقشهای روزنامهنگاری در مسیر دمکراسی را مورد توجه قرار داده و «سیمون کاتل» در فصل هشتم به تبیین ارتباطات بینالمللی و جهانی شدن رسانه و رسانههای جدید، پیامآوران سلطه جهانی پرداخته است.
کتاب حاضر که برای رشته روزنامهنگاری و دانشجویان آن میتـواند مفید واقع شود تلاش میکند تا از تحول تاریخی سیاست، فلسفه و اقتصاد روزنامهنگاری نوعی بازسازی منطقی به عمل آورد و ضمن ارزیابی از عناوینی که مورد تجزیه و تحلیل دانشگاهها قرار میگیرند پیشنهادهای مثبت نیز برای هر مورد ارایه کند.
چاپ نخست «مطالعات روزنامهنگاری» به قلم «کارین وال-یورگنسن» و «توماس هانیچ» با ترجمه پرویز علوی در 256 صفحه، شمارگان یکهزار و 100 نسخه و بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات ثانیه منتشر شده است.
پنجشنبه ۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۹
نظر شما