یکشنبه ۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۶
توجه به مناطق روستایی و ارسال کتاب با کامیون به استان‌ها

چهارمین جلسه ستاد برگزاری هفته کتاب صبح امروز (5 آبان ماه) با حضور محمد اللهیاری (دبير اين دوره هفته كتاب)، همایون امیرزاده (مشاور اجرايي دبير) و جمعی از نمایندگان نهادهای دولتی در محل ساختمان فجر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، محمد الهیاری دبیر هفته کتاب اظهار کرد: شبکه تلویزیونی کتاب زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور با همکاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و با محوریت پخش برنامه‌هایی با محوریت کتاب و کتابخوانی کار خود را آغاز می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر برنامه‌های کوتاه خبری این شبکه با لوگوی هفته کتاب از شبکه خبر پخش می‌شود تا ساعات تولید برنامه‌های شبکه به حد نصاب برسد و در یک شبکه مستقل به نمایش در آید. 

62 نام و 29 شعار نامزد انتخاب براي هفته كتاب
مصطفی امیدی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی در ابتدای این نشست درباره برنامه‌های هفته کتاب در بیست و یکمین دوره و شعارهای آن گفت: هم‌اکنون 62 نام و 29 شعار برای هفته کتاب سوی دوستان ارایه شده است و قصد داریم پس از بررسي، نام‌ها و شعارهای نهایی این هفته را مشخص و اعلام کنیم.

توجه به مناطق روستایی در برنامه‌های هفته کتاب
همایون امیرزاده، مشاور اجرایی بیست‌و‌یکمین دوره هفته کتاب در ادامه این جلسه با ذکر موارد گفته شده در جلسات قبلی عنوان کرد: خیلی از مناطق کشور ما جمعیت روستایی بر جمعیت شهری غلبه دارد و نزدیک به 48 درصد جمعیت کشور ما را روستاییان تشکیل می‌دهند و به همين دليل یکی از دستورها و اولويت‌هاي هفته کتاب توجه به مناطق شهری و روستایی است.

وی افزود: معمولاً برنامه‌هایی که از سوی نهادها برای هفته کتاب طراحی می‌شوند در برگیرنده مناطق شهری هستند، از این رو در برنامه‌های خود چندان توجهی به مناطق روستایی نمی‌شود. در این دوره باید نسبت به گنجاندن برنامه‌هایی برای مناطق روستایی تلاش بيشتري كنيم.

مشاور اجرایی بیست‌و‌یکمین دوره هفته کتاب درباره راه‌اندازی دبیرخانه دایمی هفته کتاب گفت: این اقدام معاون فرهنگی موجب خواهد شد که نگاه موسمی و فصلی به کتاب برطرف شود و امیدواریم در طول سال فعالیت‌های مستمری در ستاد هفته کتاب داشته باشیم.

امیرزاده درباره تامین اعتبار برای برگزاری این دوره از هفته کتاب گفت: در جلسه‌ای که آقای جنتي وزیر فرهنگ وارشاد و سيد عباس صالحي معاون فرهنگی با ستاد برگزار کننده‌ این دوره از هفته کتاب داشتند، آقای اللهیاری میزان هزینه‌های این دوره از برگزاری هفته‌کتاب را اعلام کرد و به نظر می‌رسد با همکاری وزارت ارشاد مشکل چندانی نداشته باشیم. 

محمد مهدی فخری‌زاده نماینده اتحادیه ناشران و کتابفروشان در این جلسه اعلام کرد: هر سال جمعی از نمایندگان نهادها در ستاد برگزاری هفته کتاب جمع می‌شوند اما متاسفانه حضور متولیان نشر در این جلسات بسیار کمرنگ است. متولی کتاب در ایران ناشران و کتابفروشان هستند بنابراین باید برنامه‌ها و جلسات خاصی با حضور این دوستان برگزار شود.

وی درباره مشکلات ناشران در سال‌های اخیر گفت: ناشران ما هم مشکلات مالی دارند و هم با مشکل ممیزی دست و پنجه نرم می‌کنند. ما ممیزی را به عنوان یک قانون قبول داریم اما تنگناهایی وجود دارند که مانع اجرا شدن این قوانین می‌‌شود. برای نمونه ما رای هیات رسیدگی به تخلفات ناشران و کتاب‌ها را قبول داریم اما متاسفانه این امر هنوز محقق نشده است.

فخری‌زاده درباره برگزاری جلسه این دوره ناشران با مسوولان وزارت ارشاد گفت: ما هرساله نزدیک به 300 نفر ناشر را برای حضور در این جلسه دعوت می‌کردیم و امسال با پیشنهادهایی که انجام شده است قرار است این تعداد به 700 نفر افزایش پیدا کند. 

برپایی بیستمین دوره «کتاب سال دانشجویی» 

محمد سُلگی نماینده نشر جهاد دانشگاهی در این نشست درباره برنامه‌های این دوره جهاد دانشگاهی در هفته کتاب گفت: ما از چند ماه پیش برنامه‌های خود را آغاز و به استان‌ها اعلام کرده‌ایم. فعالیت شاخص ما در هفته کتاب «کتاب سال دانشجویی» است که امسال بیستمین دوره آن در تاریخ 28 آبان ماه برگزار می‌شود.

وی همچنين درباره برنامه‌های جهاد دانشگاهی در هفته کتاب گفت: برنامه‌های این دوره هفته کتاب شامل مراسم تجلیل از مولفان و مترجمان دانشگاهی، نقد و بررسی کتاب‌های منتشر شده، مسابقه کتابخوانی، برگزاری نمایشگاه عمومی و تخصصی کتاب دانشگاهی در کلیه دانشگاه‌ها، برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب در دانشگاه صنعتی اصفهان، برگزاری میزگرد و رونمایی از تازه‌های نشر مي شود.

تسهیل کتاب‌رسانی در هفته کتاب 
مسعود پایدار نماینده انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی در ابتدای سخنان خود با اشاره به پیشینه تشکیل این انجمن و فعالیت‌های آن در سال گذشته گفت: انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی در سال 1382 آغاز به کار کرد و از همان زمان با کمک‌های وزارت ارشاد توانستیم نمایشگاه‌های کتاب دانشگاهی را برگزار کنیم.

وی افزود: متاسفانه سال گذشته این انجمن نتوانست موافقت وزارت ارشاد را برای برگزاری این نمایشگاه جلب کند و از این رو این نمایشگاه برگزار نشد. اما امسال بار دیگر با هماهنگی‌های انجام شده، این نمایشگاه برگزار مي شود. 

پایدار با اشاره به برنامه‌های این دوره انجمن ناشران دانشگاهی گفت: در این دوره تصمیم داریم با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در تسهیل کتاب‌رسانی در سطح جامعه بیشتر به سمت ارایه کتاب‌های دانشجویی و در دسترس ‌قرار دادن آن‌ها در سطح جامعه حرکت کنیم. همچنین نشست‌های جنبی نیز با حضور کتاب‌های دانشگاهی برگزار خواهیم کرد.

وی درباره مکان برگزاری نمایشگاه کتاب‌های دانشگاهی گفت: در چند سال گذشته این نمایشگاه‌ها در «بوستان گفتگو» و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شد که متاسفانه استقبال چندانی از آن‌ها نمی‌شد. ما تصمیم داریم امسال این نمایشگاه را به ضلع جنوبی مصلا و چند دانشگاه معتبر منتقل کنیم که هماهنگی‌های آن انجام شده و نیازمند نظر مساعد ستاد برگزاری هفته کتاب است.

 ارسال کامیون‌های کتاب به کتابخانه‌های مساجد کشور
ابولفضل هاشمی، نماینده ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد درباره برگزاری هرچه بهتر بیست‌و‌یکمین دوره هفته کتاب گفت: باید تلاش کنیم آیین‌نامه برگزاری هفته کتاب به روز شود و سهم هر یک از نهادها برای تامین بودجه و برنامه‌هایی که انجام می‌دهند مشخص شود.

وی همچنین افزود: باید هیات نظارتی و بازرسی در ستاد برگزاری هفته کتاب تشکیل شود تا بر اساس برنامه‌های که نهادها اعلام می‌کنند میزان پیشرفتی که در اجرای برنامه‌ها حاصل می‌شود اطلاع پیدا کنیم.

هاشمی درباره برنامه‌های کانون فرهنگی مساجد در این دوره از هفته کتاب گفت: قدردانی از کتابداران کتابخانه‌ها، برگزاری مسابقات کتابخوانی، رونمایی از کتاب‌ها، برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در کانون مساجد و اهدای کتاب از جمله برنامه‌هایی هستند که در این هفته به آن‌ها می‌پردازیم.

وی همچنین از ارسال یک کامیون کتاب به هر یک از استان‌های کشور خبر داد و گفت: در این هفته قصد داریم با کمک وزارت ارشاد به هر یک از استان‌های کشور یک کامیون کتاب ارسال کنیم. 

حضور پررنگ یونسکو  در هفته کتاب 
شیدا مهنام، مدیر گروه علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به فعالیت رسمی این سازمان از سال 1363 در ایران گفت: اگرچه کمیسیون ملی یونسکو در سال‌های قبل در این حوزه فعالیت پررنگی نداشته است اما امسال سعی در حضوری پررنگ و مثمر ثمری داریم. 

وی از آمادگی این سازمان برای میزبانی از اعضا ستاد برگزاری هفته کتاب، ناشران و نمایندگان آن در سالن یونسکو خبر داد و گفت: از آن‌جا که وظیفه اصلی یونسکو ارسال اطلاعات و اتفاقات ایران به سازمان یونسکو در پاریس است، می‌توان گزارش‌هایی را از فعالیت‌هایی که در رابطه با حوزه کتاب و کتابخوانی در این ایام انجام می‌گیرد برای آن‌ها ارسال و نظرات کشورها درباره این رویداد فرهنگی را داشته باشیم. 

وی گفت: با توجه به این‌که شعار یونسکو‌ (education is for all) آموزش برای همگان است، این سازمان شعار این هفته کتاب را «بخوانیم تا بمانیم» انتخاب کرده است. 

مهنام در پاسخ به سوال یکی از ناشران دانشگاهی درباره قطع شدن بُن‌های یونسکو در سال گذشته گفت: این مشکلی است که از دست ما خارج است و به دلایل مالی کلید آن در دستان آقای روحانی قرار دارد.

در این نشست همچنین نمایندگانی از خبرگزاری کتاب و رادیو کتاب برای تعامل با اعضای ستاد حضور داشتند. همچنين سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، کمیسیون ملی یونسکو و چند نهاد دیگر برنامه‌های خود را در این نشست ارايه دادند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها