به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هنگامی که آدمی حجم فراوان ستم اروپایی ـ آمریکایی به مسلمانان را در طول قرنها میبیند، نمیتواند نگاهی ناخرسند به موضعگیری غرب نسبت به مسایل عربی و اسلامی نداشته باشد.
این کتاب به زمینههای پیدایش صهیونیزم، رژیم صهیونیستی و نقش غرب در پیدایش این رژیم پرداخته و رفتار غرب را در دوران مدرنیسم با جوامع اسلامی نقد و بررسی کردهاست.
نویسنده در پیشگفتار با تاکید بر اینکه دایره تجاوزگری غرب بسیار گستردهتر از اشغال و جنگ نظامی است، موضعگیری نسبت به صهیونیسم را هسته اصلی اختلاف میان عربها و مسلمانان با غرب دانسته و نوشتهاست: «غرب، عربها را تهدیدکننده منافع خود میپندارد و اسرائیل را دژ مقابل آنان برای دفاع از این منافع به حساب میآورد، در حالی که عربها، اسرائیل را دشمن نژاد خود دانسته که غرب آن را پدید آوردهاست و پیوسته او را پشتیبانی کرده و با ابزارهای نیرومندی آن را تقویت میکند.»
دکتر هرماسی که از جمله اندیشمندان مصری است، کشورهای عربی را سرسپرده و وابسته به دولتهای غربی خواندهاست که امکان تهدید منافع غرب را ندارند.
«نامه سرگشاده به فرهیختگان اروپا» شش بخش اصلی با عنوانهای اروپا و مصیبت فلسطین؛ یهودیان در جامعه عربی ـ اسلامی، مسوولیت اروپا در تولید قضیه اسراییل، مسوولیت اروپا درباره غصب فلسطین و چهره دیگر مدرنیسم غربی دارد.
پدیدآوردن مساله یهود، تبعیض و ظلم به یهود در اروپا، نازیسم و ستم به یهودیان، صهیونیسمسازی مدرنیسم و جهانبودگی مدرنیسم از جمله مباحثی هستند که مخاطبان کتاب با آن آشنا میشوند.
نخستین چاپ کتاب «نامه سرگشاده به فرهیختگان اروپا» را موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات الهدی به سفارش مرکز مطالعات فرهنگی ـ بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شمارگان هزار نسخه در 136 صفحه، به قیمت 10 هزار تومان منتشر کردهاست.
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲
نظر شما