سه‌شنبه ۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۶
چاپ جدید «رود راوي» خسروي به بازار داستان می‌رسد

ابوتراب خسروي گفت که چاپ پنجم رمان «رود راوي» به زودی توزیع می‌شود. همچنین این داستان‌نويس از دریافت مجوز انتشار رمان «آواز پر جبرييل» در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد.-

خسروي به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: متاسفانه هنوز خبري از دریافت مجوز كتاب «آواز پر جبرييل» دریافت نكرده‌ام، اما براي انتشار آن اميدوارم. اين اثر مجموعه‌اي از داستان‌هاي كوتاه با مضامينی درباره اندیشه‌های شيخ اشراق است كه براي انتشار به نشر گمان سپرده‌ام.

وي با اشاره به تجديد چاپ رمان «رود راوي» گفت: اين كتاب در حال حاضر به چاپ پنجم رسيده است كه داستان فرزند یکی از رهبران فرق مذهبی غیررسمی را روايت مي‌كند و تصميم‌ها و عواقب حاصل از آن، در فضایی غریب توصیف مي‌شود.

چاپ نخست اين كتاب سال 1382، با شمارگان دو هزار نسخه از سوي نشر قصه منتشر شد.

چاپ پنجم «رود راوي»، در 268 صفحه و به قيمت 12 هزار تومان در روزهاي گذشته به چاپ رسیده و توزیع آن آغاز شده است.

«ملكان عذاب» تازه‌ترين رمان منتشر شده از خسروي ا‌ست كه از مضموني تاريخي بهره برده و سومین رمان از سه‌گانه‌ «اسفار کاتبان»، «رود راوی» و «ملکان عذاب» است. اين رمان با دستمایه‌هایی از مضامیني مشترك مانند قداست، فرقه‌گرايي و خرافه نوشته شده است. 

اين اثر، مجموعه‌اي از روايت‌هاي موازي است که به خوبي در هم تنيده و به هم متصل شده‌اند. داستان از كودكي شخصيتي به نام زکريا شرف آغاز مي‌شود و تا وقايع كودتاي 28 مرداد پيش مي‌رود.

در بخشي از كتاب آمده است: «کپی‌هایی را که از یادداشت‌های پدر تهیه کرده بودم، با قرمز مشخص کردم. خصوصا یادداشت‌هایی که فکر می‌کردم لازم است حوریه بخواند علامت زده بودم. چون مرحوم پدرم در یادداشت‌هایش به جزییات روابط اشرف تکش و محمد مجد پرداخته بود. نمی‌خواستم شفاها چیزهایی به حوریه بگویم که اصلا مورد علاقه‌ام نبود و خود را در این‌باره الکن می‌دانستم و واقعا زبانم قاصر بود. نمی‌توانستم تصور کنم حوریه چه عکس‌العملی خواهد داشت.» 

پيش‌تر كتاب «حاشيه‌اي بر مباني داستان» با موضوع داستان‌نويسي، خلاقيت نويسندگي و نقد ادبي از ابوتراب خسروي، به چاپ رسیده است.

این کتاب شامل 15 فصل با نام‌های نوشتن، خيال، ماهيت داستان، موضوع روايت، زاويه ديد، چگونگي شكل‌گيري داستان و گفت‌وگو در داستان است که به چاپ دوم رسيده است.

در بخشي از كتاب آمده است: «داستان‌نويس با استفاده از واژه‌ها، هارموني‌اي از اصوات، شخصيت‌ها و وقايع در مكان‌هاي موازي با جهان واقعيت ايجاد مي‌كند تا آن‌ها به رفتار انديشه منتج به خلاقيت ادبيش درآيد. در واقع تاثيري كه اثر در مواجهه با مخاطب مرتبط با اثر ايجاد مي‌كند، ايجاد معنايي است كه نويسنده در هنگام خلاقيت به آن انديشيده، و اين همان استراتژي اثر است. بنابراين استراتژي نويسنده ايجاد معنايي متناسب با تاكتيك مورد اجراي اوست.»

ابوتراب خسروی، داستان‌نويس متولد شهر فسا است. وي به دلیل شغل نظامی پدرش، سال‌های جوانی‌اش را در شهرهای مختلف ایران گذراند. خسروي كه شاگرد هوشنگ گلشیری بوده است، لیسانس آموزش ابتدایی دارد و سال‌ها در شیراز به کودکان عقب‌مانده ذهنی آموزش‌ داده است.

از آثار او مي‌توان به نام‌هاي «هاويه»، «ديوان سومنات»، «اسفار كاتبان»،‌ «رود راوي»، «ويران»، «اسفار كاتبان»، «حاشيه‌اي بر مباني داستان» و «ملكان عذاب» اشاره كرد.

اين نويسنده جوايز متعددي از جمله «مهرگان ادب» برای رمان «اسفار کاتبان»، چهارمین دوره جایزه «هوشنگ گلشیری» برای رمان «رود راوی» و یازدهمین دوره همين جایزه را براي رمان «ویران» به دست آورده است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط