چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۳
بازچاپ «بی‌اخلاقی اجتماعی» به قلم نویسنده حوزه ارتباطات

مسعود کوثری، نویسنده و پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه از تجدید چاپ کتاب آنومی اجتماعی با عنوان جدید «بی‌اخلاقی اجتماعی» خبر داد./

کوثری به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: جامعه‌شناسان معتقدند آنومي مفهومي پوياست كه به کمک آن مي‌توان برخي  مسایل جامعه‌ امروز را به خوبي توضيح داد. این کتاب به موضوع نظریه‌های بی‌هنجاری و آشفتگی اخلاقی در جوامع معاصر اختصاص دارد و بخشی‌هایی از آن نیز درباره ایران است.

وی افزود: کتاب موضوع آنومي و نظريه‌ها را در 6 فصل بررسی می‌کند و دربردارنده پنجاه سال پژوهش درباره‌ آنومي، رويكردهاي مختلف در تعريف آنومي، نظريه‌ آنومي دوركيم، نظريه‌هاي آنومي مرتن، نظريه فشار رواني ـ اجتماعي و نظريه آنومي لي و همكاران است.

کوثری با بیان این‌که مفهوم آنومي تاريخچه‌اي طولاني دارد، گفت: نخستين كاربرد آن در معناي جديد توسط «گوئي‌يو» فيلسوف فرانسوي مطرح شد که آن را در مباحث اخلاقی و دینی عنوان کرده بود.

وی عنوان کرد: اکنون آنومي به چند رويكرد اصلي تقسيم‌بندي شده‌است که از میان آن‌ها می‌توان به آنومي به منزله‌ بي‌هنجاري، تعارض هنجارها، تعارض ساحت فردي و جمعي، ضعف انسجام اجتماعي و احساس بي‌معنايي اشاره کرد.

به گفته کوثری، بازنشر کتاب «بی‌اخلاقی اجتماعی» به همت انتشارات دریچه نو روانه بازار نشر می‌شود.

این پژوهشگر حوزه ارتباطات در بخش دیگر سخنان خود از پایان ترجمه کتاب «هنر حج» نیز خبر داد و گفت: این کتاب را موزه هنرهای اسلامی لندن منتشر کرده و «ونیشیا پورتر» مسوولیت گردآوری، نگارش، جمع‌آوری اطلاعات و عکس‌های کتاب را به عهده داشته است.

وی با اشاره به مطالب و مباحث کتاب ادامه داد: در این کتاب مطالب متنوع و جذابی درباره پرده‌های کعبه که در گذشته در کشور مصر بافته می‌شده، همچنین پوشش‌هایی که در مسجد پیامبر (ص) در مدینه توسط امپراتور عثمانی به این مسجد اهدا شده است، وجود دارد.

کوثری با بیان این‌که کتاب، توضیح‌های ساده‌ای دارد و دربردارنده اسناد فعالیت‌های تاریخی و هنری جهان اسلام است، عنوان کرد: این کتاب می‌تواند برای زائران خانه خدا و دانشجویان رشته‌های هنر و تاریخ اثر جذابی باشد، زیرا تلاش شده تا فرهنگ حج را به زبانی جدید بیان کند.

به گفته وی، کتاب «هنر حج» در قطع خشتی و 100 صفحه به‌همراه عکس‌های رنگی‌ از پرده‌های کعبه و پوشش‌های حرم حضرت رسول (ص) به‌زودی از سوی سازمان حج و زیارت منتشر می‌شود.

مسعود کوثری متولد سال ۱۳۴۳ شهر مشهد است. وی پژوهشگر ایرانی حوزه ارتباطات، فرهنگ، موسیقی و توسعه و استادیار و مدیر گروه ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها