یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳
میا کوتو نویسنده موزامبیکی جایزه نویشتات را برد

میا کوتو نویسنده موزامبیکی شاعر و خالق آثار داستانی، جایزه 50 هزار دلاری نویشتات را که به عنوان نوبل آمریکا شناخته می‌شود، از آن خود کرد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از آسوشیتدپرس، کوتو نویسنده 58 ساله به عنوان برنده جایزه معتبر بین‌المللی نویشتات انتخاب شد.

دانشگاه اوکلاهما که اهدا کننده این جایزه است، با اعلام نام این نویسنده موزامبیکی، برنده این جایزه را در سال 2014  معرفی کرد.

جایزه بین‌المللی نویشتات که در حوزه ادبیات اهدا می‌شود و خیلی‌ها آن را همسنگ نوبل آمریکا می‌خوانند، امسال بیست و سومین دوره خود را برگزار کرد.

کوتو رمان‌های متعددی نوشته‌است که «سرزمین در خواب راه رفتن» و «آخرین مبارزه فلامینگو» از جمله آنها هستند. او نخستین نویسنده موزامبیکی است که این جایزه را دریافت می‌کند.

میا کوتو از نویسندگان برجسته زبان پرتغالی در قاره آفریقاست و آثارش در 22 کشور منتشر شده‌است. او متولد 1955 در موزامبیک است و سال 1971 در رشته پزشکی دانشگاه لورنکو پذیرفته شد اما  پس از برچیده شدن دیکتاتوری پرتغال در سال 1975، با رها کردن تحصیلات به روزنامه‌نگاری روی آورد و سپس شروع به انتشار داستان کوتاه کرد. مجموعه‌ای از اشعار او با عنوان «ریشه شبنم» سال 1983 منتشر شد. نخستین مجموعه داستان کوتاه او در سال 1986 «صداهای نیمه شب» نام داشت. او چندماه پیش به عنوان برنده جایزه کاموس که جایزه معتبری از پرتغال است نیز انتخاب شده بود.

کوتو به عنوان برنده این رقابت، یک جایزه 50 هزار دلاری دریافت می‌کند و مجسمه یک پر عقاب از نقره و یک لوح یادبود به وی اهدا می‌شود.

سزار آیرا نویسنده آرژانتینی و مترجم، دونگ تو هونگ نویسنده ویتنامی، ادوارد پی.جونز نویسنده آمریکایی دارای جایزه پولیتزر، ایلیا کامینسکی نویسنده اوکراینی، چانگ-ری لی نویسنده ای از کره جنوبی، ادوارد مونیک نویسنده‌ای از موریتانی، هاروکی موراکامی نویسنده مشهور ژاپنی و غسان زقطانی نویسنده فلسطینی دیگر نامزدهای دریافت این جایزه بودند.

امسال، نخستین بار بود که نویسندگانی از موریتانی، موزامبیک، فلسطین و اوکراین نامزد دریافت این جایزه شده بودند. نام جونز نیز به عنوان نخستین نویسنده مرد آمریکایی آفریقایی تبار در تاریخ 44 ساله این رقابت، به فهرست نهایی راه یافته بود.

جایزه بین‌المللی نویشتات که از سال 1969 تاسیس شده هر دو سال یک بار برگزار می‌شود و تاکنون به چهره‌های برجسته‌ای چون گابریل گارسیا مارکز، اوکتاویو پاز و الیزابت بیشاپ تعلق گرفته‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها