نخستین چاپ کتاب «شناختدرمانی بک» با تاکید بر نظریه شناختی بک، به قلم فرانک ویلس با ترجمه رضا مولودی، از سوی انتشارات ارجمند به بازار نشر عرضه شد.-
این کتاب، شرحی تلفیقی از کارهای علمی و زندگی شخصی و حرفهای بک است. فرانک ویلس، نویسنده کتاب، در ابتدای این اثر نظریه شناختی بک و کار بالینی او را از طریق بررسی نقش او در شناخت آسیبشناسی روانی، مورد توجه قرار داده است.
«شناختدرمانی بک» در دو بخش به بررسی وجوه تمایزهای نظری و کاربردی شناختدرمانی پرداخته است. در بخش نخست، نویسنده در مقدمه شمایی کلی از فعالیتهای بک و گروه او ارایه کرده و سپس به بررسی این موضوع که درمانشناختی براساس مفهومپردازی سازمانبندی میشود، پرداخته است.
در ادامه این بخش، رویکردهای درمانشناختی و متغیر بودن این رویکردها برای مشکلات روانی از سوی نویسنده تشریح شده است. مولف در اینباره مینویسد: «واژه مفهومپردازی به این موضوع اشاره دارد که درمانگران باید اطلاعات جمعآوری شده درباره مراجع را به یک مدل جامع تبدیل کنند. این مدل عوامل روانشناختی درگیر در ایجاد و تداوم مشکلات بیمار را توضیح میدهد. درمانگران از این مفهومپردازی برای طراحی و ارزشیابی مداخلات روانشناختی استفاده میکنند.»
ویلس در ادامه مباحث بخش نخست کتاب، فراشناخت و نحوه تفکر فرد درباره فکر کردن خودش، ذهن آگاهی، توجه آگاهی به افکار منفی و همچنین رفتارهای امنیتجویانه مانند اجتناب،اطمینانجویی و گوش بهزنگی بیش از اندازه را که در تداوم اضطراب نقش مهمی دارد، بررسی کرده است.
بخش دوم، به تمایزهای کاربردی اختصاص دارد و درمانشناختی را براساس ساختارمداری، مشکلمداری و بهعنوان یک مدل آموزشی مورد بررسی و مطالعه قرار داده است.
مطالعه تغییر محتوای شناختی از روشهای متعدد و همچنین نتیجهگیریهای نویسنده، پایانبخش مباحث مطرح شده در این کتاب را شامل میشوند.
نخستین چاپ کتاب «شناختدرمانی بک» با شمارگان یکهزار و 100 نسخه در 184 صفحه، به بهای هشت هزار تومان از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده است.
نظر شما