سه‌شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۷
‌«روياي آمريكايي» از قتل عام سرخ پوستان پرده برمي‌دارد

فاطمه شفيعي سروستاني در نشست نقد و بررسي كتاب «روياي آمريكايي» گفت: اين كتاب از بسیاری واقعیت‌های پنهان چون قتل‌عام سرخ‌پوستان و برده‌داری در مقطعی از تاریخ این کشور پرده برمی‌دارد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب «رویای آمریکایی» نوشته هاوارد زین، توسط کانون اندیشه جوان و با مشارکت فرهنگسرای اندیشه در سالن اجتماعات فرهنگسراي انديشه و با حضور مترجم کتاب فاطمه شفیعی سروستانی، سید سعید میرلوحی(پژوهشگر و استاد دانشگاه)، ملانی فرانکلین (مجری آمریکایی شبکه پرس تی وی) روز گذشته (13 آبان‌ماه) برگزار شد.
 
در ابتداي نشست، فاطمه شفیعی سروستانی مترجم کتاب با ذکر مقدمه و معرفی نویسنده اظهار كرد:‌ فقدان کتاب‌های تاریخی که رویکردی متفاوت به مردم آمریکا داشته باشد، باعث شد تا من به سمت ترجمه اين كتاب بروم.

وی ادامه داد: بیشتر کتاب‌های تاریخی مرتبط با ایالات متحده آمریکا درباره  روسای جمهور آن کشور و شرح جنگ‌ها و بدون در نظر گرفتن مسايل مربوط به سیاه پوستان و سرخ پوستان و مردم آمریکا است. دراین میان کتاب «رویای آمریکایی» با رویکردی متفاوت تاریخ را از منظر مردم
آمریکا می نگرد.

مترجم کتاب افزود: زبان راحت این اثر بهترین بهانه برای ترجمه بوده و سعي شده به صورت مختصر و سلیس و با زبانی که مورد علاقه جوانان است ترجمه شود.
 
وي اظهار كرد: کتاب در 26 فصل تنظیم شده است. هوارد زین کتاب را با سفر کلمب به ایالات متحده آمریکا و رویارویی او با تمدن سرخ پوستان و تمدن هایی که در آن دوران وجود داشت‌، آغاز می‌کند. 

شفیعی سروستانی در ادامه به معرفی  فصل هاي کتاب پرداخت و به علل انقلاب آمریکا، جنگ و شکل گیری انقلاب اشاره کرد.

وي اظهاركرد: شکل گیری کارخانه های صنعتی و سیستم بانکداری و راه آهن، جنبش های مردمی و سرکوب ها، چگونگی شکل‌گیری امپراطوری آمریکا و شروع جنگ با اسپانیا برخی از فصول کتاب هستند که  مفصل به آن‌ها پرداخته شده است. اشاره به جنگ های جهانی و جنبش های ضد جنگی که در آمریکا شکل گرفت نشان دهنده رویکرد ضد جنگ «هوارد زین» است. 

رکود اقتصادی، جنگ جهانی دوم، جنگ سرد و فشاری که برمردم آمریکا به بهانه مبارزه با کمونیزم وارد می شد مطالب مختلفی بود که مترجم به بررسی آن‌ها پرداخت. بعد از آن به دهه 1960 و شورش سیاه‌پوستان برای دستیابی به برابری‌های مدنی و مقابله با نژاد پرستی پرداخته شده است. فصل‌هاي بعد درباره جنگ ویتنام و حمله آمریکا به عراق است و در این میان نویسنده به شباهت دو حزب جمهوری خواه و دموکرات پرداخته است و در کل اعتقاد دارد که این دو حزب تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. 

اين مترجم عنوان كرد: معتقدم که هوارد زین با نوشتن چنین اثری می‌خواسته صدای مردم آمریکا را در طول تاریخ این کشور منعکس کند و از روایتی که بیان‌کننده قدرتمندان در آمریکا است دوری کند. 

در این مراسم همچنين سیدسعید میرلوحی، پژوهشگر و استاد دانشگاه اظهار كرد: 16 سازمان جاسوسی ـ ترویجی در آمریکا وجود دارد که برای مردم آمریکا آشناست؛ چرا که دو میلیون تلفن آمریکایی‌ها را در ساعت شنود می‌کنند.

وی با بیان این‌که رژیم صهیون‌محور آمریکا به مردم توصیه می‌کند که دکترین شیطان را اجرا کنند، گفت: در سال 1940 دولت وقت آمریکا آماری ارايه داد که چهار درصد از فرزندان متولد شده در کشور آمریکا نامشروع هستند و در حال حاضر این میزان به 45 درصد رسیده است.

میرلوحی گفت: هالیوود در دست  صهیونیست‌هاست است. نتانیاهو در سنای آمریکا تاکید کرد برای تاثیرگذاری در مردم ایران باید فیلم‌های هالیوودی مدام در این کشور پخش و توضیح شود.

این پژوهشگر ادامه داد: برخی آمریکایی‌ها معتقدند كه آن‌ها از نظر جسمی و ذهنی در برابر صهیونیست‌ها ذبح می‌شوند اما رسانه‌های آمریکا که در دست این گروه است واقعیت را آن‌گونه که دوست دارند نشان می‌دهند نه آن‌گونه که هست. 

وي افزود: 220 سال است که سیستم رای‌گیری در آمریکا ایجاد شده است مردم حق انتخاب مستقیم ندارند و باید نمایندگان مخصوص که به نام افرادی موسوم به الکترال کالج را انتخاب ‌کنند تا این نمایندگان ريیس جمهوري را انتخاب کنند و بیش از 700 بار آمریکایی‌ها تلاش کردند سیستم الکترال کالج را بردارند که با قانون‌های سختی که در آمریکا گذاشته شد این طرح با شکست مواجه شد.

کتاب «رویای آمریکایی» نوشته هوارد زین را فاطمه شفیعی سروستانی ترجمه کرده است. این اثر با شمارگان 300 نسخه، به بهاي هفت هزار تومان از سوي انتشارات هلال روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها