چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۷
تن تن برای سوئدی‌ها هم نژادپرستانه است

از هر ده نفر سوئدی یک نفر کتاب‌های «تن تن» را بیش از اندازه نژادپرستانه خوانده‌است./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از لوکال، ده درصد از کتابخانه‌های سوئدی حاضر نیستند کتاب‌های «تن تن» را در قفسه‌های کتابخانه‌هایشان قرار دهند.

بر مبنای یک کار تحقیقی جدید روشن شده‌است که این سوئدی‌ها معقدند کتاب‌های این مجموعه برای مشتریانشان زیادی نژادپرستانه هستند.

این افراد کتاب‌های ضد آفریقایی تن تن را از روی قفسه‌های کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌هایشان جمع کرده‌اند. این تحقیق نشان داد که این، تنها کتابخانه استکهلم نیست که این کار را انجام داده‌است و ده درصد از کتابخانه‌های کشور چنین تصمیمی گرفته‌اند.

این تحقیق که از سوی روزنامه آفونبلادت انجام شده نشان داد که این کتابخانه‌ها کتاب «تن تن در کنگو» را از کاتالوگ کتابخانه حذف کرده‌اند و بیش از همه برای تصاویر نژادپرستانه‌اش این کار را انجام داده‌اند. با این حال این کتاب در مخزن کتابخانه نگهداری و به مراجعه کنندگان بزرگسال یا آموزگاران امانت داده می‌شود.

اما همه کتابخانه‌ها چنین نکرده‌اند و کتابخانه‌ای چون آربوگا در مرکز سوئد، این کتاب را از دایره کتاب‌هایش حذف کرده است.

 برخی کتابخانه ها هم اعتقاد دارند که این کتاب باید در دسترس باشد تا مردم ببینند چرا این کتاب مورد انتقاد واقع می‌شود. به گفته یکی از مسئولان کتابخانه امل در غرب سوئد، همین مشکل برای کتاب‌های «پی‌پی جوراب بلند» هم وجود دارد و موضوع نژادپرستانه‌بودن در آثار آسترید لیندگرن نویسنده محبوب سوئدی‌ها نیز وجود دارد. اما به نظر وی حذف این مطالب به معنای سانسور خواهد بود که به خودی خود پدیده ناشایستی است.

هفته پیش با اعلام حذف این کتاب‌ها از کتابخانه‌های سوئد که به مدت یک هفته به طول انجامید، موجی از اعتراض‌ها ایجاد شد و حذف این کتاب‌ها مترادف با سانسور خوانده شد.

«تن تن» ساخته ژرژ رمی درباره قهرمان نوجوانی به نام تن تن است که روزنامه‌نگاری محقق است و برای حل مسایل اسرارآمیز به دور دنیا سفر می‌کند.

«تن تن» كه از مهمترین پدیده‌های قرن بيستم بلژيك است، چندی پیش برای کتاب «تن تن در کنگو» در سرزمين مادري‌اش هم به اتهام نژادپرستي به دادگاه فراخوانده شد. در اين جلد او در سفري به كنگو، آفريقايي‌ها را تحقير مي‌كند.

چند سال پیش به همین دلیل این کتاب از مجموعه تن تن، در بیشتر كتابخانه‌هاي آمريكا نیز دور از دسترس كودكان قرار گرفت.

این مجموعه کمیک بین 1930 تا 1976 منتشر و به بیش از 50 زبان ترجمه شده‌است و بیش از 200 میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رسیده‌است. استیون اسپیلبرگ در سال 2011 فیلمی سه بعدی با اقتباس از داستان «ماجراهای تن تن: راز تک شاخ» ساخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها