به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «فلورسانس و فسفرسانس» در پنج فصل تدوین شدهاست. مولف در فصل نخست کتاب، اصول فوتولومینسانس را که یکی از تکنیکهای عمده در حال رشد در شیمی تجزیه است، بهصورت ساده بیان کردهاست.
وی در این فصل، به کاربران کتاب یاد میدهد که باید بهطور کامل از طبیعت تابش الکترومغناطیس، در محدوده طولموجی مریی و ماورای بنفش آگاه باشند.
در فصل دوم، دستگاههای مورد نیاز در آزمایشهای فوتولومینسانس بهصورت ساده و با استفاده از دیاگرامها و شکلهای گوناگون تشریح شدهاست.
نویسنده در فصل سوم، به جنبههای کمی این تکنیک پرداخته و در ادامه آن را با تکنیکهای جذبی مقایسه کرده، شباهتهای این دو تکنیک را نیز ارایه کردهاست.
رندل، در سه فصل بعدی کتاب خود به بررسی و تشریح روشهای در دسترس برای آنالیز ترکیبات آلی و معدنی بااستفاده از فلورسانس طبیعی ترکیبات یا فلورسانس مشتقات آنها پرداخته است. مخاطبان کتاب با مطالعه این فصلها، با تکنیکهای فلوروایمونوسنجی و فسفرسانس در دمای اتاق آشنا میشوند.
دیوید رندل، برخی آزمایشهای فوتولومینسانس را نیز که در بیشتر منابع و کتابها آورده نشده، در این کتاب آوردهاست.
در این کتاب، چهار جدول گنجانده شده که نشانهها و علایمی را که بهصورت معمول در شیمی تجزیه مورد استفاده قرار میگیرند، در کنار روشهای بیان کمیتهای گوناگون فیزیکی و مقادیر ثوابت فیزیکی، ارایه کردهاند.
کتاب «فلورسانس و فسفرسانس» با شمارگان یکهزار نسخه در 294 صفحه، به قیمت 12 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه تهران منتشر شدهاست.
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۳
نظر شما