خانه رياضيات اصفهان، به منظور اشاعه دانش رياضی در سال 1379 تاسيس شده است. در کتابخانه این مرکز هم اکنون چهار هزار عنوان کتاب فارسی و لاتین موجود است که مجموعهای غنی و تخصصی را برای استفاده دانشجویان و علاقهمندان علم ریاضی فراهم آورده است.-
این کتابخانه، علاوه بر دارا بودن چهار هزار عنوان کتاب، 47 عنوان مجله تخصصی فارسی و لاتین را نیز در مجموعه خود گنجانده و با افزودن کتابهای جدید لاتین و فارسی، در حال بهروز کردن منابع کتابخانه است.
کتابهای «روششناسی آمارگیری»، «انفجار ریاضی بهصورت الکترونیکی» و «نظریههای آموزشی ریاضی» از جدیدترین کتابهایی هستند که به تازگی به این مجموعه اضافه شدهاند.
طرح امانت بینکتابخانهای
خانه ریاضیات اصفهان برای دستیابی به مجموعههای بیشتر، با عقد قراردادی با مرکز پژوهشهای بنیادی (IPM) و همچنین طرح امانت بینکتابخانهای با مشارکت کتابخانه مرکزی شهرداری و دانشگاههای اصفهان، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی و مالک اشتر، امکان دستیابی محققان را به منابع علمی و تخصصی فراهم آورده است. هم اكنون دانشگاه پيام نور اصفهان، مركز تحقيقات معلمان اصفهان و خانه ریاضیات اصفهان در این طرح مشاركت دارند.
خانه ریاضیات اصفهان در یک نگاه
خانه ریاضیات اصفهان، بهمنظور آمادهسازی نوجوانان و جوانان این استان برای تحقق اهداف فرهنگی و آموزشی و با عنايت به لزوم ارتقاء کيفيت آموزش رياضی و بهبود روشها و انجام پژوهشهای علمی و کاربردی برای ارتقاء دانش رياضی و استفاده بهينه از توانمندیهای جوانان و مهيا کردن زمينه گفتوگوی فرهنگها، به مناسبت سال جهانی ریاضیات در سال 2000 میلادی (1379 شمسی) ، زيرنظر وزارت علوم، تحقيقات و فناوری تاسیس شد.
خانه ریاضیات اصفهان، بستری برای آموزشهای جانبی و ضمنی و مركز اطلاعاتی برای تاريخ رياضيات ايرانی-اسلامی محسوب میشود تا علاقهمندان علاوه بر مطالعه کتابهای مورد نیاز خود، با رشتههای مختلف رياضی از طريق مشاهده، همفكری و استفاده از منابع متعدد اطلاعاتی آشنا شوند.
عمومیسازی رياضی و آگاهسازی جامعه از اهميت علوم رياضی، ترويج روحيه تحقيق و مطالعه صحيح در بین جوانان، نوجوانان، ترويج فرهنگ صحيح استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات و معرفی تاریخ ریاضیات در عصر طلایی اسلام، از جمله اهداف تشکیل این خانه است.
خانه ریاضیات اصفهان در عرصه ملی و بینالمللی
خانه ریاضیات اصفهان، تاکنون چندین جایزه ملی و بینالمللی را از آن خود کرده که از آن جمله میتوان به جايزه نخست پنجمين دوره انجمن ترويج علم ايران و عنوان دومی انجمن علمی برتر در هفتمين جشنواره پژوهش و فناوری کشور اشاره کرد. خانه ریاضیات اصفهان همچنین برای دریافت جایزه بینالمللی ISDDE نیز نامزد شده است.
این مرکز الگويی جديد در کشور و در عرصههای بينالمللی برای انجام کارگروهی و آموزش روشهای تحقيق ارایه کرده است. راهاندازی پژوهشهای بينرشتهای رياضی، هنر-رياضی، ژنتيک-رياضی و شبکههای عصبی بین دانشجويان دانشگاههای مختلف از دیگر طرحهایی محسوب میشود که از سوی خانه ریاضیات اصفهان ارایه شده است.
خانه ریاضیات اصفهان، در راستای عمل به اهداف خود، در سال 1385 قرارداد همکاری با انستيتو تحقيقاتی فرودنتال دانشگاه اترخت هلند و در سال 1386 با دانشگاه تربيت معلم فونتيز هلند امضا کرده است.
تعامل با موسسه ISESCO، برای ايجاد شبکه همکاری منطقهای در زمينه آموزش رياضی و عقد قرارداد مطالعات و تحقيقات در زمينه آموزش ابتدايی با دفتر منطقهای، از دیگر فعالیتهای بینالمللی خانه ریاضیات اصفهان است.
خانه ریاضیات اصفهان علاوه بر برگزاری کنفرانسهای ملی، در عرصه برگزاری کنفرانسهای بینالمللی نیز نقش داشته و در این راستا کتابهای آموزشی و لوحهای فشرده بسیاری را برای کمک به حل مسایل ریاضی منتشر کرده است.
نظر شما