به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری اسحاق صلاحی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور اصحاب رسانه صبح امروز، یکشنبه (19 آبانماه) در سالن کنفرانس کتابخانه ملی با موضوع تشریح برنامههای بیست و یکمین دوره هفته کتاب برگزار شد.
صلاحی در این نشست با اشاره به شعار هفته کتاب با عنوان «کتاب آیینه فرهنگ و فرزانگی» گفت: این شعار بیانگر هویت هر ملت است که با شاخصهای توسعه یافتگی کشور مانند میزان نشر و سرانه مطالعه ارتباط مستقیم دارد.
وی با اشاره به سیزدهمین همایش حامیان نسخ خطی که همزمان با هفته کتاب در 28 آبانماه برگزار میشود عنوان کرد: روال این بود که هر سال این همایش در مرکز یکی از استانها برگزار شود و به همين دليل در دو سال گذشته در مشهد و شیراز برگزار شد، هرچند امسال نيز استانهای قم، یزد، اصفهان و فارس به عنوان گزینههای برپایی این همایش مطرح بودند، اما با وجود تلاشهایی بسیار موفق نشدیم این هماهنگی را انجام دهیم و امسال این همایش در تهران برگزار میشود.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به تجلیل از دو شخصیت برجسته در حوزه نسخ خطی در سيزدهمين دوره همایش حامیان نسخ خطی عنوان کرد: در اين دوره از مرحوم آیتالله سید عبدالعزیز طباطبایی یزدی و محمددبیر سیاقی تجلیل میشود و ارجنامه هر دو بزرگوار به صورت مکتوب در یک کتاب جمعآوری خواهد شد.
وی با اشاره به ارسال 119 جلد کتاب، 248 مقاله، 18 پایاننامه و مجموع 385 اثر ارسالی به دبیرخانه همایش حامیان نسخ خطی گفت: از بین کتابها، مقالات و پایاننامهها دو گروه از آثار برگزیده و شایسته تقدیر میشوند.
وی با اشاره به مراسم رونمایی سه اثر در کنار برگزاری سیزدهمین همایش حامیان نسخ خطی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: نخستین اثری که رونمایی میشود اثر نفیس و نسخه فاکسیمیله دیوان حافظ است.
صلاحی افزود: هر کس این اثر را خریداری کند با هماهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و ناشر این اثر صاحب شماره مالکیت خواهد شد.
وی همچنین از رونمایی چهل و پنجمین شماره فهرست نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خبر داد و اظهار کرد: فهرست نسخ خطی منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بیش از دو دهه در این شماره منتشر میشود. ارجنامه دو شخصیت تجلیل شده در سیزدهمین همایش حامیان نسخ خطی سومین رونمایی است که همزمان با این همایش انجام میشود.
صلاحی همچنین از برپایی کارگاه «آشنایی با شابک» با همکاری خانه کتاب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خبر داد و گفت: برپایی کارگاههای آسیبشناسی کتاب و کتابخوانی با حضور استادان برجسته، برپایی نمایشگاه اسناد و کتاب کودک و نوجوان از دیدگاه نسخ خطی و چاپ سنگی و همچنین برگزاری نمایشگاه اسناد مُحرم از جمله برنامههای نمایشگاهی و کارگاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در هفته کتاب است.
وی با اشاره به راهاندازی تالار دیجیتال مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: تالار دیجیتال فارس سال گذشته در شیراز افتتاح شد و امسال قرار است این تالار در زاهدان دایر شود.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به ارسال 700 کارتن سند و چندین هزار جلد کتاب به مرکز اسناد و کتابخانه ملی قزوین گفت: همزمان با هفته کتاب این مرکز در استان قزوین افتتاح میشود.
صلاحی با بیان اینکه سایت آمازون ملی در پورتال اسناد و سازمان کتابخانه ملی ایران همزمان با هفته کتاب راهاندازی میشود، اظهار کرد: برای جلب مشارکت و اعتماد ناشران که نگران رعایت نشدن حق کپی رایت در فضای مجازی هستند سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آثاری را که از سوی انتشارات خود منتشر میشود در سایت آمازون ملی قرار میدهد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره شرایط استفاده از کتابخانه ملی دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: بخشی از آثار منتشر شده در انتشارات این سازمان رایگان و بخشی دیگر با 20 تا 40 درصد تخفیف بهاي پشت جلد در اختیار محققان و پژوهشگران قرار میگیرد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اهدای 13 هزار جلد کتاب به مناطق محروم همزمان با هفته کتاب گفت: دو هزار و 300 جلد کتاب به استان سیستان و بلوچستان و چهار هزار جلد کتاب به استان هرمزگان، دو هزار جلد کتاب به استان کهگیلویه و بویر احمد و هزار و 600 جلد کتاب همزمان با هفته کتاب به مناطق محروم اطراف تهران اهدا میشود.
وی از خرید 459 نسخه چاپ سنگی و خطی در طول دو ماه گذشته از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خبر داد و گفت: 169 جلد نسخه خطی و 290 نسخه چاپ سنگی در طول این دو ماه خریداری شده و دو مجموعه دیگر در کمیته قیمتگذاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حال ارزشیابی است.
صلاحی همچنین درباره دیجیتالسازی منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: این سازمان تاکنون 157 هزار و 839 منبع را دیجیتال سازی کرده است که شامل 23 میلیون 652 هزار و 294 صفحه است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در زمينه مصوبات کمیته ملی حافظه جهانی اظهار کرد: کتاب «جمع و خرج» دوره مظفرالدین شاه، اسناد تصویری مجلس خبرگان قانون اساسی و اسناد تصویری دوران دفاع مقدس متعلق به سازمان صدا و سیما، سه اثری هستند که براي ثبت در سطح ملی مطرح هستند.
صلاحی درباره آثار مدنظر براي ثبت در سطح آسيا و اقيانوسيه گفت: فیلم «جان مرجان» متعلق به صدا و سیما که پيش تر ثبت ملی شده اکنون قرار است در سطح منطقهای ثبت شود. «المسالک و الممالک» که نسخهای از آن در سازمان اسناد و کتابخانه ملی و نسخه دیگر آن در کتابخانه گوته آلمان است هر دو اثر به صورت منطقهای ثبت میشوند و سفرنامه ناصرخسرو نيز به عنوان سومین گزینه برای ثبت منطقهای در نظر گرفته شده است.
وی درباره آثاری که از سوی ایران برای ثبت در حافظه جهانی یونسکو در سال 2015 معرفی میشوند توضیح داد: «کلیات سعدی»، «نقشههای فرش ایران» که متعلق به شرکت سهامی فرش ایران است و همچنین «مثنوی معنوی» سه گزینه برای ثبت جهانی هستند که در نهایت دو گزینه برای ثبت در حافظه جهانی یونسکو معرفی مي شود.
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۲
نظر شما