یکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۷
مکان‌های اهدای کتاب در سطح تهران مشخص شدند

آيين اهداي كتاب رايگان امسال نيز به روال پارسال و به مناسبت ايام بيست و يكمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران از سوي معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار مي شود./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از ستاد اطلاع‌رساني بيست و يكمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي، آيين اهداي كتاب، امسال در مراكز مختلفي چون خيابان پيروزي روبه‌روي پادگان نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران و همچنين در ستاد نيروي هوايي، موسسه قرآني علي‌بن موسي الرضا (ع) در خیابان ایران، زندان اوين تهران و قزل‌حصار كرج، مدرسه راهنمايي ناشنوايان در شهرري، نمايشگاه تخصصي علوم انساني دانشگاه تهران، دو مسجد و همچنين چند ايستگاه در روز پنجشنبه 30 آبانماه در سراسر تهران برگزار مي‌شود.

در اين آيين و در هر ايستگاه 700 جلد كتاب به مردم اهدا خواهد شد.

اين مراسم، همچون پارسال  به صورت نمادين و با هدف ترويج سنت اهداي كتاب همزمان با تهران در دیگر استان ها نيز برگزار مي شود.

صدا و سیما برنامه‌های مقطعی و سطحی در حوزه کتاب را کنار بگذارد

سید مرتضی حسینی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزایش قیمت کتاب را یکی از دلایل کاهش سرانه مطالعه در کشور دانست و اظهار کرد: به اعتقاد من جایگزین کردن کتاب‌های الکترونیک نمی‌تواند شرایط را بهبود ببخشد زیرا نمی‌توان در هر مکانی به کتاب الکترونیک دست پیدا کرد. از این رو در نظر گرفتن یارانه کاغذ و در نتیجه آن کاهش قیمت کتاب می‌تواند راهکار مناسب‌تری باشد.

وی با اشاره به عملکرد ضعیف دستگاه‌های مختلف در زمینه فرهنگ‌سازی مطالعه گفت: هیچ یک از ارگان‌ها و نهادهای فرهنگی به صورت مستمر و جدی به فرهنگ‌سازی مطالعه نمی‌پردازند و حتی با وجود تکرار کمبودها در این حوزه، صدا و سیما فعالیت قابل توجهی ندارد و تنها به برنامه‌های سطحی و مقطعی اکتفا می‌کند.

نماینده قزوین در مجلس، گسترش فرهنگ کتابخوانی در مدارس را یکی از راهکارهای بهبود وضع موجود دانست و افزود: کودکان و نوجوانان باید مطالعه را به عنوان یک نیاز اساسی و ضرورت بپذیرند.

وی با بیان این که قرار دادن کتاب در اماکن عمومی نیز می تواند راهکار مناسبی برای گسترش کتابخوانی باشد، ادامه داد: از آنجا که بسیاری از افراد فرصت حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را پیدا نمی‌کنند، برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در استان ها نیز دیگر راهکاری مناسب در این زمینه است.

حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: باید توجه خود را بر چاپ آثار تاثیرگذار و قابل توجه متمرکز و از انتشار کتاب‌های فاقد ارزش محتوایی جلوگیری کنیم.

ارزیابی 4138 اثر در ششمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد

علی شجاعی صائین مدیر عامل موسسه خانه کتاب درباره جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: جايزه ادبي جلال آل­‌احمد براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1385 بنیان نهاده شد و مراسم آن هر سال دوم آذرماه همزمان با سالروز ولادت این نویسنده، برگزار می‌شود.

وی هدف از اهدای این جایزه را ارتقای زبان و ادبیات ملی و دینی از رهگذر بزرگداشت پدیدآورندگان آثار برجسته بدیع و پیشرو دانست.

شجاعی صائین افزود: در این جایزه کتاب‌هایی بررسی و داوری می‌شوند که نخستین بار پارسال  چاپ شده‌باشند و موضوعات مورد ارزیابی هیات داوران این رویداد شامل داستان، نقد ادبی، مستندنگاری و تاریخ نگاری است.

وی با بیان این‌که ارزش جوایز نفرات نخست هر کدام از رشته‌های این طرح، نشان ادبی جلال آل­‌احمد به علاوه 110 سکة بهار آزادی است، اظهار کرد: در ششمين دوره جايزه ادبي جلال‌ ­آل‌احمد دبيرخانه از ارديبهشت ماه با انتشار فراخوان به جمع­ آوري آثار نويسندگان اقدام کرد. پس از انتصاب مجيد حميدزاده به عنوان دبير علمي و حجت الاسلام رسول جعفريان، راضيه تجار، يحيي طالبيان، منوچهر اكبري، عباسعلي وفايي، احمد شاكري، محمدعلي كاظم بيگي، عباس سليمي نمين و پروين محمدي بدر به عنوان اعضاي هيات علمي و صدور احكام ايشان از سوي وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي جلسه هيات علمي برای تصميم گيري درباره رويه داوري‌ها، روند اجرايي مراسم و انتخاب هيات داوران با حضور اعضا و معاون فرهنگي برگزار شد.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب ادامه داد: در مرحله نخست داوري­ بر اساس آيين‌نامه، كتاب­‌هاي تاليفي چاپ نخست 1391 در چهار موضوع داستان، نقدادبي، تاريخ‌نگاري و مستندنگاري از سوی گروه­‌های داوری که از سوی هیات علمی دعوت به همکاری شده بودند، ارزیابی شد.
وی افزود: كتاب­هاي راه‌­يافته به اين مرحله از سوی 156 داور از استادان و صاحبنظران هر حوزه بررسي شد و سرانجام نتايج به تاييد هيات علمي رسيد.

به گفته شجاعی صائین، مراسم اين دوره جشنواره به روال سال‌هاي گذشته همزمان با زادروز  جلال آل احمد شنبه 2 آذرماه برگزار خواهد شد. 

 
نامگذاری اداره کل زندان‌های تهران بر ایام هفته کتاب
اداره كل زندان ها و اقدامات تأميني و تربيتي استان تهران در کنار استفاده از نامگذاری ستاد برگزاری بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با توجه به مخاطبان فعالیت های خود برای این ایام نام هایی را انتخاب کرده است. 

بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «کتاب، آینه فرهنگ و فرزانگی» از 25 آبانماه تا 2 آذرماه امسال  در سراسر کشور برگزار می‌‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها