به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، كتاب حج و بيداري اسلامي در انديشه امام خميني(ره) در دو بخش «امام خميني و بيداري اسلامي» و «ظرفيتهاي حج در بيداري اسلامي از منظر امام خميني» سامان یافتهاست.
در بخش نخست این اثر عناوینی مانند «امام خميني و احياي تفكر ديني»، «تحول آفريني امام خميني در روند بيداري اسلامي»، «ضرورت و اهميت بيداري اسلامي در انديشه امام خميني» و «امام خميني، حج و بيداري اسلامي» دیده میشود.
در بخش دوم نیز مطالبی با عنوانهای «آگاهيرساني و روشنگري»، «برائت از مشركان، نخستين گام در مسير مبارزه»، «طرح و بررسي مسائل جهان اسلام»، «مبارزه اقتصادي»، «تقويت همبستگي»، «ايجاد اعتماد به نفس و روحيه مبارزهطلبي»، «صدور و انتقال بيداري در جهان اسلام»، «حج كانون مبارزه عليه استعمار»، «ايجاد و تقويت روحيه جهاد و مبارزه»، «تقويت هويت تمدني»، «بيداري دولتها» و «ابعاد عرفاني حج و بيداري اسلامي» منتشر شدهاند.
در ديباچه اين اثر ميخوانيم: «پس از اينكه خورشيد اسلام در شبه جزيره عربستان طلوع كرد، در مدت زمانی كمتر از نيم قرن، تمدنهای بزرگ زمانه خود را به چالش كشيد و در مدت زمانی كمتر از يك قرن، به قدرت تمدنی بزرگی تبديل شد كه گستره جغرافيايی وسيعی از جهان را به خود اختصاص داده بود.حركت رو به رشد اسلام، در شرايطي ادامه پيدا ميكرد كه غرب، در دوران تاريكی (قرون وسطا) و غفلت تمدنی به سر میبرد. جنگهای صليبی، اروپای قرون وسطايی را با تمدن متعالی اسلامی آشنا کرد و از اين پس، استشراق غربيان با افول تمدني اسلام و آغاز برونرفت غرب از قرون وسطا و ابتداي رنسانس همراه شد؛ غرب با بهرهگيری از متون و ميراث علمي اسلامی و امكانات مادی خويش، تاريخ استعمار را رقم زد.
هر چند در طول اين مدت، حكومتها يا دولتهای مقتدري مانند صفويه يا عثماني روي كار آمدند، ولي با وجود اين، نتوانستند خط سير نيرومندی را در مقابل تمدن غرب ايجاد كنند. در اين مدت، علمای مبارز و روشنفكران متعهد دينی، سعی در زنده كردن دوباره تفكر دينی داشتند. مجموع اين فعاليتها را در دو سده اخير میتوان در بيداری اسلامي خلاصه كرد.
شكوفايي انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني رحمةالله عليه، جرقه رعدآسايی در غفلتزدايی اسلامی بود كه امواج بيداری آن، به سرعت به سراسر جهان اسلام رسيد. امام خمينی با ارایه تفسير و ديدگاهی جديد از دين و كاركردها و مباني آن، به نظريه بيداری اسلامی در قالب انقلاب اسلامی، جلوهای خارجی و تحققی عينی بخشيد.
در انديشه امام خمينی، حج با ظرفيتها و كاركردهای اخلاقی، سياسی، اجتماعی و اقتصادی خود در سطح فردی، ملی و بينالمللی، جايگاه ويژهای داشت؛ به طوری كه میتوان ايشان را احياگر حج ابراهيمی ناميد.»
كتاب «حج و بيداري اسلامي در انديشه امام خميني(ره)» نوشته محسن محمدي با شمارگان 5 هزار نسخه، در ۱۰۰ صفحه به قیمت 15هزار ریال از سوي حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت منتشر شدهاست.
دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸
نظر شما