حسین موسوی، مدیر برنامههای سیدمحمدوحید موسوی جزایری به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: هدف از انتشار این کتاب، معرفی خط کوفی به جهانیان بوده است. نویسنده در این کتاب، به تحلیل 37 سنگ نوشته ارزشمند خط کوفی، از نظر خوشنویسی و گرافیک پرداخته است. همچنین کتاب شامل بیش از 100 تصویر با کیفیت بالا و رنگی از نمود خط کوفی بر آثار تاریخی ایرانیان چون سکهها و سفالهاست.
وی افزود: عنوان کامل انگلیسی به این شرح است؛Kufic Stone Inscription Culture, Script, and Graphics: The Aesthetic Art and Global Heritage of Early Kufic Calligraph»
موسوی همچنین اظهار کرد: نویسنده در این کتاب، سنگ نوشتههای به خط کوفی ایران تاریخی را از دیدگاه گرافیکی بررسی کرده است. این کتاب نه تنها برای طراحان گرافیک و فونت کارآیی دارد، بلکه دارای نکات زیادی درباره تاریخ و فرهنگ ایرانیان در سدههای نخست پس از اسلام نیز هست.
موسوی در ادامه ضمن اشاره به ارزشهای بسیار سنگقبرهای کوفی ایران در تاریخ تمدن ایرانی، گفت: سنگ قبرهای کوفی ایران یکی از با ارزشترین بخشهای تمدن ایران هستند. مولف همچنین در این کتاب با تحلیل سنگ قبرهای منقش به خطوط کوفی، امکان سنجش تفاوتهای میان متن و طراحیهای هنرمندانه سنگ قبرهای پیشینیان را برای مخاطبان فراهم کرده است.
وی افزود: در ابتدای کتاب نیز، نوشتارهایی از دکتر «آنتونی مومپلت»، استاد هنرهای اسلامی در دانشگاههای اسپانیا، استاد بهرام کلهرنیا، مدرس پیشکسوت و طراح گرافیک، بهاءالدین خرمشاهی، علی ایمانی، مولف کتاب سیر خط کوفی در ایران، حمیدرضا قلیچخانی، خوشنویس و پژوهشگر و فاطمه دانش یزدی، کارشناس میراث فرهنگی و مولف کتاب کتیبههایهای اسلامی شهر یزد، درباره کار پژوهشی و مجموعه کتابهای سید محمدوحید موسوی جزایری درج شده است.
موسوی در پایان گفت: به زودی نیز کتابی با عنوان «از سنگنوشتههای کوفی تا تایپوگرافی معاصر» با مطالبی از سید محمدوحید موسوی جزایری، حمیدرضا قلیچ خانی و استاد بهرام کلهرنیا به دو زبان فارسی و انگلیسی چاپ خواهد شد.
«سنگ نوشتههای کوفی: فرهنگ، خط و گرافیک» نوشته سیدمحمدوحید موسوی جزایری در 256 صفحه و بهای 66 دلار در آمریکا منتشر شده است.
سیدمحمد وحید موسوی جزایری دارای نشان درجه یک هنری (معادل دکترا) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
«دانشنامه خط کوفی: به همراه مجموعهای رنگی از آثار استادان و اشیای کهن کوفی»، «خط و خوشنویسی در سه جلد»، «سنگ نوشتههای به خط ثلث در استانبول ترکیه»، «سنگ نوشتههای خط کوفی، میراث فرهنگ جهانی» و «گنجینه سکهها، آیینه تاریخ و هنر» نام برخی کتابها و تحقیقات منتشر شده موسوی جزایری است.
یکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۳
نظر شما