دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۴
دوست مهربان در انتظار آقای وزیر!

بالاخره انتظار جامعه به ویژه اهالی ورزش به‌سر رسید و وزیر ورزش و جوانان به کابینه تدبیر و امید پیوست. دکتر گودرزی که چهارمین گزینه رییس جمهوری برای تصدی این وزارتخانه بود، رای اعتمادی بالایی از مجلس گرفت تا کابینه دکتر حسن روحانی تکمیل شود. حالا او با انبوهی از مطالبات اهالی ورزش روبه‌روست؛ به ویژه اهل قلم و کتاب حوزه تربیت بدنی._

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- سعید سعیدی، دبیر گروه ورزش: ایده تبدیل سازمان تربیت بدنی و ورزش به وزارتخانه از زمان ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به شکل جدی مطرح و تا حدودی نیز حمایت شد تا این‌که پس از سال‌ها انتظار، در دوره دوم ریاست جمهوری دکتر محمود احمدی‌نژاد این طرح عملی شد و دکتر عباسی به عنوان نخستین وزیر ورزش بر صندلی وزارتخانه ورزش و جوانان تکیه زد.

طی سال‌هایی که طول کشید تا وزارت ورزش و جوانان تشکیل شود، وظیفه انجام طرح‌های پژوهشی و تولید و انتشار کتاب‌های حوزه تربیت بدنی و ورزش بر عهده دو قشر از ناشران دولتی و خصوصی بود.

در بخش ناشران دولتی باید از کمیته ملی المپیک و آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک به عنوان مهمترین مراکزی نام برد که همراه با پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وظیفه اصلی تولید و انتشار کتاب‌های این حوزه را بر عهده داشتند.

در بخش ناشران خصوصی نیز چند ناشر تخصصی که تعداد آنها به اندازه انگشتان یک دست هم نمی‌رسد، چنین باری را بر دوش کشیدند؛ ناشرانی مانند بامداد کتاب و ورزش، علم و حرکت، حتمی، آوای ظهور و فرزین. البته چند ناشر دیگر هم وجود دارند که در کنار چاپ کتاب‌های حوزه‌های گوناگون، کتاب‌های ورزشی را هم تولید و منتشر می‌کنند.

مشکلی که بیش از هر چیز، حوزه پژوهش، تولید و چاپ کتاب را طی سالیان اخیر رنج می‌داد، نوع نگاه متولیان دستگاه ورزش کشورمان به مقوله علم و تولید و انتشار آن بود. در واقع، با وجود این‌که اغلب مسوولان ورزشی همواره بر ضرورت تولید دانش و علم‌گرایی تاکید داشتند اما توجه کافی به این مقوله و همچنین اهالی آن از جمله ناشران، نویسندگان و مترجمان نمی‌کردند و از نظر تخصیص بودجه نیز بخش کتاب و پژوهش هم در سازمان تربیت بدنی سابق و هم در وزارت ورزش و جوانان در دولت پیشین از جایگاه خوبی برخوردار نبود، به نحوی که گاهی این سوال پیش می‌آمد که اساسا چنین موضوع ارزشمندی برای دست‌اندرکاران ورزش کشورمان در حد یک دغدغه معمولی نیز هست یا خیر؟!

با تعطیل چاپ و نشر کتاب در کمیته ملی المپیک و واگذاری این کار به آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک، انتظار می‌رفت آکادمی که مغز متفکر ورزش ایران به شمار می‌آید، به تولید و انتشار مکتوبات ورزشی توجه بیشتری کند اما متاسفانه این‌گونه نشد و حتی در زمان مدیریت یکی از روسای آکادمی که اتفاقا از مترجمان باسابقه ورزش ایران محسوب می‌شود، روز به روز چهره کتاب و اهالی آن در وزارت ورزش بیش‌تر از پیش زیر گرد فراموشی پوشانده‌ شد!

یکی دیگر از معضلات موجود، حمایت نکردن از ناشران خصوصی حوزه تربیت بدنی و ورزش است، آن‌هایی که بدون شک بار اصلی تولید و انتشار کتاب‌های این حوزه بر عهده آنان بوده است. متاسفانه طی سال‌های اخیر نه تنها حمایت خاصی از این ناشران انجام نشده، بلکه حتی از اقدامات و طرح‌های کتابی آنان نیز نامی برده نشده است. به عنوان مثال، یکی از این ناشران خصوصی چند سال پیش هنگامی که هنوز وزارت ورزش و جوانان تشکیل نشده بود، طرحی را به سازمان تربیت بدنی ارایه داد تا بر اساس آن، در کنار جوایز میلیونی و میلیاردی اهدایی به قهرمانان ورزش کشورمان، یک نسخه کتاب مرتبط با رشته ورزشی آنان به این قهرمانان اهدا شود تا بلکه از این طریق بتوان فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را در بین ورزشکاران ملی‌پوش نهادینه کرد و به تبع آنان، سایر اهالی ورزش هم با دوست مهربان همراه شوند اما نه تنها در سازمان تربیت بدنی سابق، بلکه در نخستین وزارتخانه ورزش و جوانان هم چنین طرح خوب و کم‌هزینه‌ای مورد توجه قرار نگرفت!

خلاصه کلام این‌که انتظار می‌رود دکتر گودرزی، وزیر ورزش و جوانان کابینه دولت تدبیر و امید، از ابتدای کارشان توجه ویژه‌ به مقوله علم و کتاب داشته باشند و ضمن فعال کردن بخش‌های کتابی و علمی این وزارتخانه به ویژه کمیته ملی المپیک و همچنین آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک، زمینه حمایت و رشد تمامی ناشران ورزشی را فراهم آورند. امیدواریم ایشان مانند بیشتر مسوولان ورزشی کشورمان گرفتار امواج مشکلات حاشیه‌ای ورزش نشوند، به گونه‌ای که بعد از مدتی واگذاری سهام باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال تهران به مردم، دغدغه اصلی وی شود!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط