نویسنده در ابتدای کتاب با نقل روایاتی از امیرالمونین(ع)، پیامبر اکرم(ص) و آیات صریح قرآن، غایت آفرینش انسان را عبادت دانسته و این گونه نوشته است: «اولیای دین نسبت به نماز هم در گفتار و هم در رفتار اهتمام و توصیه ویژه داشتهاند، ولی با این همه در سطوح مختلف جامعه نسبت به نماز آن عنایت جدی مشاهده نمیشود و نماز در بین اهل نماز هم جایگاه مطلوب و بایسته خود را نیافته است و به گونهای نیست که نمازِ اهل نماز از افراد بی نماز دلبری کند.»
یکی از موارد مهمی که نویسنده به خوبی از عهده تبیین آن برآمده، این نکته است که «نماز برای ما کار مهمی نیست. انسانی موفق است که عیب خود را بشناسد و برای رفع آن تلاش کند، مهمترین عامل مهم نبودن نماز در جامعه کنونی ما این است که به نماز اهمیت نمیدهیم و عملا قبول نداریم که نماز ما ناقص است و برای برطرف شدن نقص در نماز خود تلاشی نمیکنیم.»
یکی از مطالبی که میتوان از کتاب استنباط کرد، این است که خداوند توجه ویژهای به نمازگزار دارد و رحمت و بخشایش خود را شمال حال او میکند. به یقین، توجه خداوند به هر بندهای میتواند او را به سمت عبادت و سخن گفتن به خالق خود تشویق کند.
در قسمتی از کتاب میخوانیم: «پیامبر(ص) فرمودند: اگر بر در خانه شما نهری باشد و در شبانه روز، پنج بار بدن خود را در آن شستشو دهید، آیا اثری از چرک و آلودگی در بدنتان باقی خواهد ماند؟ گفتیم: نه. فرمودند: همانا مثل نماز در میان شما، مثل نهری است که هر نماز در شبانه روز، اثر گناهی که در فاصله نماز گذشته با آن انجام شده است را از میان میبرد.»
کتاب «راه های تکمیل نماز» به قلم محمد ابراهیم کفیل با شمارگان پنجهزار نسخه، در 100 صفحه و به بهای 25 هزار ریال از سوی انتشارات ستاد اقامه نماز منتشر شده است.
نظر شما