به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از هافینگتون پست، این نویسنده بریتانیایی از سوی خیلیها به عنوان تاثیرگذارترین روشنفکر مسیحی شناخته شده و گفته میشود او در آمریکا حتی محبوب تر از زادگاهش بریتانیا بودهاست. روز چهارشنبه سنگ یادبود لوییس به گوشه شاعران کلیسای وست مینیستر ابی افزوده شد و در کنار سنگ یادبود نویسندگانی چون شکسپیر، جان میلتون و خواهران برونته قرار گرفت.
بسیاری از مسیحیان، لوییس را به عنوان فیلسوف، دانشمند علوم الهی، استاد و نویسنده میشناسند. او در «وقایع نگاری نارنیا» مکانی را توصیف کردهاست که «همیشه زمستان است، اما هرگز کریسمس نمیشود». برای بزرگسالان تاثیرگذارترین کار او «مسیحیت محض» است که او در آن، دراین باره که عیسی مسیح بهواقع که بود، بحث کردهاست.
نوشتههای لوییس هنوز از نظر فرهنگی جریانساز محسوب میشوند و شاید حتی پس از مرگ بیش از زمان حیاتش چنین جایگاهی را به دست آوردهباشد.
در نشستی که بهتازگی در نیویورک از سوی کلیسای مشایخی پروتستان برگزار شد کشیش تیم کلر و گرگ اپستاین کشیش انساندوست هاروارد با گفتاری از«درباره زندگی در دوران اتمی» لوییس بحث را شروع کردند. پس از مباحث مختلف در این نشست، کلر گفت که همسرش از وقتی نوجوان بود با آثار لوییس آشنا شد و از طرفداران آثار اوست و در 12 سالگی برای لوییس نوشت که از طرفداران اوست و لوییس نیز چهار بار پاسخ نامه های وی را داد. آخرین نامه از این میان، 11 روز پیش از درگذشت لوییس نوشته شده بود.
در این نشست، همسر این کشیش گفت که برای او مینوشت که مردم نمی دانند او چه شخصیت بزرگی است. وی گفت: اما او در زندگی روشنفکرانه من حتی بیشتر از انجیل نقش داشتهاست.
وی افزود: من تا فوریه 1964 نفهمیدم که او درگذشته است، زیرا اخبار مرگ کندی همه خبرها را تحت شعاع قرار داده بود.
لوییس که زاده مکتب کلیسایی ایرلند، اما تا 15 سالگی مذهبی نبود، بهتدریج مسیحیت را از طریق آثار نویسندگانی چون جورج مک دونالد، جی.آر.آر تالکین و جی.کی.چسترتون درک کرد. او سپس به کلیسای انگلستان پیوست و موجب ناامیدی تالکین شد که آرزو داشت او کاتولیک شود.
یکی از مهمترین نکات درباره لوییس، طیف متنوع مطالبی است که او برای ارایه پیامهایی درباره تقدیر به کار میبرد. او از قصههای پریان تا مطالب دین شناسی، شعر، داستان علمی تخیلی، داستانهای کودکان و حتی مقاله های دانشگاهی برای انتقال پیامش استفاده می کرد و دوست داشت به هر وسیله عمق حقیقت را بازتاب دهد.
به منظور بزرگداشت لوییس، چندین برنامه جهانی ترتیب داده شد که «سی.اس.لوییس در گوشه شاعران» در روزهای 21 و 22 نوامبر در لندن و «سی.اس.لوییس : به یاداو» در 23 نوامبر در نیویورک از جمله آنهاست.
محاسبه آمار فروش کتابهای لوییس دشوار است زیرا کتابهای او از سوی ناشران مختلف روانه بازار نشر شده اند و هارپر وان که همه کتابهای لوییس به جز «نارنیا» را منتشر کردهاست، تاکنون بیش از 10 میلیون نسخه از این مجموعه را به فروش رسانیده است. سال پیش به تنهایی 200 هزار نسخه از کتابهای او توسط این ناشر به فروش رسید.
مانند بسیاری از نویسندگان دیگر، شهرت لوییس نیز پس از مرگ حاصل شد، اما حتی در زمان حیاتش نیز 90 درصد درآمد او به خیریه اختصاص مییافت.
شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۲
نظر شما