کتاب «مدیریت اسلامی؛ رویکردها» به قلم دکتر علینقی امیری و دکتر حسن عابدی جعفری با رویکردی بیطرفانه در حوزه مطالعات اسلامی به بررسی مدیریت از دیدگاه اسلام پرداخته است.-
این بررسی از یک سو با بهکارگیری روش استقراء و بررسی مطالعات انجامیافته، به استخراج رویکردهای غالب مدیریت اسلامی میپردازد و از سوی دیگر با بهکارگیری شیوهای مقایسهای، مجموع این رویکردها را در قالب یک مدل نظری بررسی کرده است.
بخش نخست کتاب «مدیریت اسلامی؛ رویکردها» در سه فصل با عنوانهای «مدیریت اسلامی:چرایی»،«مدیریت اسلامی:چیستی» و «مدیریت اسلامی: چگونگی» مدیریت اسلامی را و بخش دوم کتاب در پنج فصل با عنوانهای «رویکردهای غالب»،«رویکرد عقلی فلسفی»،«رویکرد عرفانی شهودی»،«رویکرد فقهی اجتهادی» و «رویکرد اخلاقی» مبانی مدیریت اسلامی را بررسی میکند.
یکی از موضوعات مهمی که در این کتاب به آن پرداخته شده «چرایی مدیریت اسلامی» به معنای تعیین ضرورت آن در جریان حرکت تکاملی نظام اسلامی است. برای این منظور، نخستین قدم آسیبشناسی دقیق مسایل مدیریت نظام اسلامی برای پیبردن به موانع و خلاءهای موجود و هدفگذاری صحیح برای این موضوع است زیرا تفاهم درباره چرایی در واقع، نقطه آغاز حرکت هدفمند و هماهنگ موضوع مدیریت اسلامی است.
نویسنده کتاب معتقد است: «در رابطه با تبیین چرایی مدیریت اسلامی، رویکردهای مختلفی به چشم میخورد که هر یک با توجه به زاویه و بعدی خاص به ضرورت آن پرداختهاند و این مساله نشان میدهد که مدیریت اسلامی امری است که ابعاد اصلی جامعه و جهتگیری کلان آن را از خود متاثر میکند.»
کتاب «مدیریت اسلامی؛ رویکردها» به قلم دکتر علینقی امیری و دکتر حسن عابدی جعفری با شمارگان هزار نسخه، در 245 صفحه و به بهای 55 هزار ریال از سوی انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها(سمت) منتشر شده است.
نظر شما