وی درباره محتوای کتاب تازه نشر خود توضیح داد: ماجرای رمان «اسکورت» به دورهای مربوط میشود که دشمن با مورد اصابت قرار دادن کشتیهای تجاری و بستن راه ورودی کالا به کشور و جلوگیری از صدور نفت، قصد داشت آنقدر مردم ایران را در تنگنا قرار دهد که از امر دفاع باز بمانند.
اخلاقی افزود: در چنین شرایطی، عملیات اسکورت سازمان داده شد که بر اساس آن نیروی دریایی به کمک نیرویهوایی و نیروی زمینی، کشتیهای تجاری را در بندرعباس جمع میکردند، آنها را به صورت کاروان به بندر امام میبردند و کاروانهای خالی را به بندر عباس برمیگرداندند. دشمن در تمام این مناطق موشکهای 800 میلیوندلاری و هواپیماهای جنگنده این کاروانها را به صورت مداوم مورد تهدید قرار میداد. در واقع در سالهای جنگ تحمیلی، حرکت دادن کاروانها زیر آتش جنگ تمام عیار صورت میگرفت.
خالق «مروارید» با بیان اینکه تعداد زیادی کشتی در طول این هشتسال اسکورت شدند و سبب شد که در سالهای جنگ تحمیلی کشورمان هرگز در تنگنای جدی قرار نگیرد، گفت: مردم ما شدت و دشواری جنگ تحمیلی را از اینسالها احساس نکنند. این عملیاتها سرشار از خاطرات و دلاوری بودند که در کتاب «اسکورت» بخشی از آنها را آوردم.
وی درباره نحوه پرداختن به این موضوع در داستان کتاب توضیح داد: در این کتاب به کشتی خاصی اشاره نکردم. هدفم انعکاس عملیات کاروان بود. در این عملیاتها یک فرمانده کاروان انتخاب میشد که هدایت این کشتیها را بر عهده داشت. هر کشتی یک افسر دریایی داشت. سلاح روی کشتی حمل میشد و با حمایت ناوچه و نیرویهوایی به مقصد میرسید. در این میان، تعدادی از کشتیها هم مورد اصابت دشمن قرار میگرفتند، غرق میشدند و با تلاش نیروی دریایی افراد آن نجات پیدا کردند.
این فیلمنامهنویس عملیات «اسکورت» را عملیاتی شگفتآور توصیف کرد و افزود: نظیر چنین عملیاتی در دنیا سابقه نداشت و اجرای این عملیات نتیجه دلاوریهای نیروی دریایی بود. این کتاب را در قالب رمان و بر پایه واقعیت نوشته شده است. نام قهرمانهای کتاب، واقعی است ولی داستان را بهگونهای دراماتیزه کردم که اصل داستان لطمه نخورد.
وی ادامه داد: هیچ حادثه اغراقآمیزی در این کتاب بیان نشده است. کتاب دارای شرح صحنه و دیالوگ است قابلیت تصویرسازی ذهنی برای مخاطب وجود دارد. اسکورت را انتشارات نداجا منتشر کرده است.
نظر شما