به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، شالوده کتاب حاضر به طور عمده سخنرانیها یا درسگفتارهایی است که نویسنده طی 11 سال در دانشگاه استنفورد ایراد کرده است. البته علاوه بر سخنرانیها این کتاب حاصل اظهار نظرها، مسالهها و مقالههایی است که دانشجویان طی این زمان ارایه و همچنین پیشنهادهایی که دوستان و همکاران نویسنده عرضه کردهاند.
این کتاب در آغاز برای دانشجویان نوشته شده و بیشتر کتاب درسی است و میتواند در دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد فلسفه علم استفاده شود.
در این کتاب به یکصد سال مناقشه بر سر اینکه علم چیست، چگونه کار میکند و چه چیزی علم را از دیگر شیوههای پژوهش درباره جهان متمایز میکند، نگاهی افکنده میشود.
این کتاب بیشتر به صورت گردش علمی از میان این دههها است و در آن اندیشهها به همان ترتیبی که پدیدار شدهاند، بررسی میشوند.
کتاب حاضر در 15 فصل سامان یافته است. «مقدمه»، «منطق به علاوه تجربهگرایی»، «استقرا و تایید»، «پاپر: حدس و ابطال»، «کوهن و علم عادی»، «کوهن و انقلابها»، «لاکاتوش، لادن، فایرابند و چارچوبها»، «چالشگری جامعهشناسی علم»، «فمینیسم و مطالعات علم»، «فلسفه طبیعتگرایانه در نظریه و عمل»، «طبیعتگرایی و ساختار اجتماعی علم»، «واقعگرایی علمی»، «تبیین»، «بیزگروی و نظریههای نوین درباره شواهد» و «تجربهگرایی، طبیعتگرایی و واقعگرایی علمی» از بخشهای اصلی این کتابند.
کتاب «درآمدی بر فلسفه علم» نوشته پیتر گادفری اسمیت با ترجمه نواب مقربی با شمارگان پنج هزار نسخه، در 409 صفحه و به قیمت 20 هزار تومان از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی روانه بازار نشر شده است.
یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
نظر شما