یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۳
کتابخوانان مکزیکی به اسرائیل «نه» گفتند

نمایشگاه بین‌المللی کتاب گوآدالاخارا به عنوان مهم‌ترين رويداد فرهنگي آمريكاي لاتين ديروز با اعتراض مردم به حضور رژیم صهیونیستی به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه، آغاز شد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از اكتوئاليداد، بيست و هفتمين دوره نمايشگاه بين‌المللي كتاب گوآدالاخارا كه به عنوان مهم‌ترين نمايشگاه آمريكاي لاتين مطرح است، ديروز، ‌30 نوامبر آغاز به كار كرد.

برگزاري آیین گشایش با تظاهرات مردم  در حمايت از فلسطين و اعتراض به حضور اسرائيل به عنوان میهمان ويژه نمايشگاه همراه شد. در این تظاهرات که به خيابان‌ها کشیده شد، ورود شيمون پرز ریيس رژيم صهيونيستي،  به مكزيك محكوم شد.

در همین حال ماريسول اسچولز، مدير اين نمايشگاه در مورد عوض شدن مديريت اين نمايشگاه كه قبل از اين دوره بر عهده نوبيا ماسياس بود گفت: مهم‌ترين چالش ما در اين نمايشگاه اين بود كه توده شركت كننده در اين نمايشگاه متوجه تغيير مديريت آن نشوند. وظيفه من متحد كردن مجريان اين نمايشگاه در همه زمينه‌هاست تا تحولاتي كه در آن رخ مي‌دهند به صورت تدريجي رخ دهند.

وي در ادامه در مورد نحوه برگزاري نمايشگاه گفت: چيزي كه بايد حاصل شود، حس رضايت شركت كنندگان است تا  ميراثي كه به دست ما رسيده‌است با موفقيت ادامه پيدا كند.چيزي كه باعث شخصيت بخشيدن به اين رويداد مهم ادبي است، برنامه هاي زيادي است كه در حاشيه اين نمايشگاه برگزار مي شود.

اين نمايشگاه، سال گذشته میزبان 700 هزار بازديد كننده بود و برگزاركنندگان نمايشگاه امسال در تلاش‌اند  اين رقم را افزايش دهند.

به گفته اسچولز، بيش از سه‌هزار برنامه و فعاليت فرهنگي و ادبي در اين نمايشگاه برگزار خواهد شد. از جمله اهداي جوايز ويژه آن با موضوع ادبيات، شيمي و صلح كه به نوبل نمايشگاه كتاب گوآدالاخارا معروف هستند، است. ماريو بارگاس يوسا، برنده جايزه نوبل سال 2010 ، برنده نوبل ادبيات اين نمايشگاه نيز شده و در طول نمايشگاه جايزه خود را دريافت خواهد كرد.

از ديگر برنامه هاي اين رويداد فرهنگي مي‌توان به برگزاري يك مراسم با حضور بارگاس يوسا و ديويد گراسمن و گفتگوي ادبي اين دو نويسنده، برگزاري كارگاه‌ها و جلسات فرهنگي و ادبي براي 150 هزار كودك شركت‌كننده و اجراي برنامه‌هايي با حضور فرناندو بايه‌خو، نويسنده كلمبيايي اشاره کرد.

ايو بونفوا، نويسنده فرانسوي كه نام او به عنوان برنده جايزه ويژه اين نمايشگاه اعلام شده بود،ديروز، در آیین گشایش نمایشگاه، جايزه خود را دريافت كرد. وي در اين آیین، با اشاره به لزوم ايجاد دوستي ميان زبان‌ها و مليت‌هاي مختلف گفت:دوستي من با اكتاويو پاز ، هومر آريدخيس و ديگر شاعران مكزيكي باعث گرايش من به اين كشور شد.

يكي از نكات قابل توجه در اين نمايشگاه، حضور كتاب‌هاي الكترونيكي ، همپاي كتاب‌هاي چاپي است.اسچولز در مورد اين بخش از نمايشگاه نيز گفت: يكي از بايدهايي كه در بهتر برگزار شدن اين نمايشگاه وجود دارد، توجه ويژه به پيشرفت تكنولوژي و به دنبال آن، حمايت از بخش كتاب‌هاي الكترونيكي براي جذب بيشتر مخاطبان جوان به اين رويداد است. 

نمايشگاه كتاب گوآدالاخارا، مهم ترين رويداد ادبي آمريكاي لاتين، هرسال با حضور بيش از 600 هزار شركت كننده خاص و عام برگزار مي شود.اين نمايشگاه، پس از نمايشگاه كتاب فرانكفورت ، بزرگترين نمايشگاه كتاب جهان است و امسال تا 8 دسامبر ادامه خواهد داشت. نخستين دوره اين نمايشگاه در سال 1978 برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها