دوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۲
داوري جوايز ادبي بايد فراجناحي باشد

فرشته نوبخت، یکی از نامزدهای بخش داستان آزاد جايزه غني‌پور گفت: در بحث داوري جوايز دولتي بايد با نگاهی فراجناحی آثار ادبي را مورد قضاوت قرار داد. واضح است که محتواي ادبیات مهم است و نبايد نويسندگان را دسته‌بندي كرد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نوبخت گفت: آقای غني‌پور در سال‌هاي كودكي و نوجواني‌ام يكي از نويسندگان مجله كيهان كودكان بود و من از آن دوران با ايشان و آثارشان آشنايي داشتم. به اين دلیل باعث افتخارم است كه به عنوان يكي از نامزدهاي دريافت اين جايزه معرفي شده‌ام. البته متاسفانه تا پيش از اين، از وجود چنين جايزه‌اي اطلاع نداشتم شاید به این دلیل که اين جايزه به آثاري كه در برخی طيف‌های نویسندگی ما توليد مي‌شوند، استقبال کمتری نشان داده‌ است.
 
وی در ادامه توضیح داد: من هميشه از جوايز ادبي و داوري در جشنواره‌هاي ادبي در هر گروه و طيفي حمايت كرده‌ام و به تقسيم‌بندي جوايز به دولتي و خصوصي معتقد نيستم و انواع جوایز ادبي را قابل احترام مي‌دانم. به گمان من، بايد از جايزه در هر طيفي حمايت كرد زيرا جایزه و تشویق سبب ایجاد تعهد و مسووليت براي نويسنده مي‌شود. 

وي درباره داوري جوايز ادبي توضيح داد: من معتقدم كه در بحث داوري جوايز دولتي بايد فراجناحي، آثار ادبي را مورد قضاوت و بررسي قرار داد چون ادبيات و محتواي آثار مهم هستند و نبايد نويسندگان را دسته‌بندي كرد. البته در هر سازمان و گروهي، مسايلي محتوايي و عقيدتي حايز اهميت است اما با نگاهی گسترده، مي‌‌توان بین جريان‌ها آشتي ايجاد كرد. 

نوبخت درباره كتاب «سيب تُرش» گفت: اين رمان درباره سه دانشجو است كه در دهه 70 در روزنامه‌اي فرهنگي اجتماعي با یکدیگر همكاري مي‌كنند و در خلال داستان اصلي، آرمان‌هاي سياسي و اجتماعي كه در آن سال‌ها شكل گرفته بود و نتيجه نهايي آن‌ها مطرح مي‌شود.

«مرغ عشق‌هاي همسايه روبه‌رويي»، «كلاغ» و «سيب تُرش» از آثار نوبخت هستند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها