وی ادامه داد: روزهای اسارت آنقدر دشوار سپری میشد که بسیاری از زندانیان اردوگاهی هم برای تشخیص و شمارش سال، ماه و روزشان به اشتباه میافتادند. بنابراین، شب یلدا در میان این مشکلات بسیار کمرنگ دیده میشد.
بهداروند در پاسخ به این سوال که کدام کتاب را برای شبخوانی یلدا پیشنهاد میکنید؟ گفت: «کوچه نقاشها» نوشته راحه صبوری و «بابانظر» به کوشش مشترک سید حسین بیضایی و مصطفی رحیمی، آثار خوبی برای شبخوانی در آیین یلدا هستند. این آثار گویی مخاطب را به آسمان میبرند.
وی در اینباره ادامه داد: از سویی خاطرات این آثار در زمانهایی رخ دادهاند که آسمان به زمین نزدیک و صداقت جاری بود و از سوی دیگر، نویسندگان توانایی آنها را نوشتهاند که آنها برای تمامی مخاطبان جذاب و شنیدنی میکنند.
این نویسنده و پژوهشگر با بیان اینکه در یکی از یلداهای سپری شده در سالهای جنگ تحمیلی به همراه برخی دیگر از رزمندگان در تدارک عملیات والفجر 10 بودهاند گفت: شب طولانی و توام با اضطرابی بود. نه خبری از آجیل بود، نه انار و آیین شب یلدا! در حالی که در قلههای مملو از برف ساکن بودیم و دندانهایمان از سرما به هم چفت شده بود، هر لحظه این اضطراب را داشتیم که تا لحظاتی دیگر چه چیزی در انتظارمان است؟!
وی ادامه داد: ما در آن شبهای یلدا عزیزترین داشتههایمان را از دست دادیم تا دیگران مواهبی به دست آورند.
حجتالاسلام محمدمهدی بهداروند، پژوهشگر حوزه دفاع مقدس، مرداد سال 1342 در خوزستان متولد شد. سال 1364 در رشته مکانیک دانشگاه تبریز پذیرفته شد ولی به دلیل حساسیت وضعیت جنگ تحمیلی، تحصیل را رها کرد و به جبهه رفت. وی در تمام دوران جنگ تحمیلی، حضور مستمر داشت و در عملیاتهای مختلف چون فتحالمبین، بیتالمقدس، خیبر، کربلای 4، والفجر 8، نصر 4، بیت المقدس 7، حلبچه حضور داشت و بارها مجروح شد.
در سال 1367به توصیه نماینده حضرت امام خمینی (ره) از سپاه استعفاء کرد و وارد حوزه علمیه قم شد. در دروس خارج فقه و اصول استادانی چون وحید خراسانی ـ شیخ جواد تبریزی ـ فاضل لنکرانی ـ شرکت کرد و در سال 1383 با ارایه پایاننامهای با عنوان «بسترهای پذیرش قطعنامه 598» موفق به دریافت دکترای حوزه علمیه شد.
نظر شما