پنجشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۸
اختصاص بودجه مستقل برای حمایت از صنعت چاپ ضروری است

مدیرعامل تعاونی صنف چاپخانه‌داران تهران اظهار کرد: بودجه ای که در سال های اخیر در حوزه صنعت چاپ به وزارت ارشاد اختصاص داده شده بسیار ناچیز است و داشتن ردیف بودجه مستقل و مشخص برای این صنعت الزامی است.-

احمدرضا اعتماد مظاهری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: جایگاه واقعی مورد انتظار برای صنعت چاپ هنوز تعریف نشده و فقط به بخش فرهنگی این صنعت پرداخته شده است اما این بخش از جمله انتشار کتاب، سهم کوچکی در صنعت چاپ دارند. 

وی افزود: مساله اساسی این است که چاپ هنگامی که در صنعت تعریف شود و جای خود را باز کند، بودجه لازم هم به آن اختصاص پیدا می‌کند و ضروری است که یک ردیف بودجه مشخص برای صنعت چاپ و بسته‌بندی اختصاص داده شود. 

این عضو هیات مدیره اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با بیان این‌‌که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهتر است بودجه مستقلی را برای صنعت چاپ در نظر بگیرد، گفت: در نشستی که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه چاپ برگزار شد این پیشنهاد مطرح شد اما وزیر ارشاد تاکید کرد امکان اختصاص بودجه مستقل برای این حوزه از طریق این وزارتخانه وجود ندارد. 

مظاهری عنوان کرد: تمام صنایع به چاپ و بسته‌بندی وابسته هستند و در صورت نداشتن بسته‌بندی مناسب، صادرات غیر نفتی دچار رکود می‌شود و از سویی دیگر مجبور به افزایش واردات خواهیم بود. 

مدیرعامل تعاونی صنف چاپخانه‌داران تهران درباره صرف اعتبار صنعت چاپ و پرهیز از سلیقه‌گرایی با اختصاص این بودجه به یک متولی خاص گفت: اکنون طبق قانون متولی صنعت چاپ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما بودجه‌ای که در طول این سال‌ها به صنعت چاپ به این وزارتخانه اختصاص داده شده بسیار نامناسب است.

وی افزود: این بودجه مستقل می‌تواند در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا کمیسیون تلفیقی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت و معدن قرار بگیرد اما این بودجه باید وارد یکی از دستگاه‌های دولتی و سپس برای این صنعت هزینه شود.

مظاهری درباره کمبود چاپخانه‌های مجهز در استان‌های کشور و وضعیت نامناسب چاپ کتاب در مناطق محروم گفت: توجه به مساله نشر در کشور یک رویکرد اساسی است اما نکته مهم در این زمینه این است که باید تعداد کتابخوان و خواننده زیاد باشد تا شمارگان اثر افزایش پیدا کند و در این صورت سرمایه‌گذاری خود به خود در استان‌ها انجام می‌شود.

مدیر عامل شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران با انتقاد از فعالیت واحد‌های دولتی، شبه دولتی و نیمه دولتی در حوزه صنعت چاپ گفت: متاسفانه واحد‌‌های دولتی، شبه دولتی و نیمه دولتی که با وجود استفاده از تسهیلات خاص، به طور موقت کار می کنند و دیگر ادامه فعالیت نمی‌دهند به این حوزه آسیب وارد می‌کنند.

وی افزود: بسیاری از این ماشین آلات بدون دلیل از طریق این واحد‌ها وارد شده است که در گام نخست دولت باید جلو فعالیت این واحدها را بگیرد زیرا بخش خصوصی در صورتی‌که ببیند بازار کتاب رونق دارد و کتابخوان وجود دارد، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

مظاهری با تاکید بر این‌که سرمایه‌گذاری در جایی صورت می‌گیرد که برگشت سرمایه وجود داشته باشد، عنوان کرد: مشکل اصلی این است که سرمایه‌گذاری در این حوزه در حال حاضر به صرفه و اقتصادی نیست. 

وی افزود: سرمایه‌گذار در جایی که تضمین برگشت سرمایه وجود داشته باشد وارد می‌شود اما دولت باید با اعطای وام‌‌های دراز مدت  از سرمایه‌گذاران حمایت کند تا سرمایه‌گذاری در بخش فرهنگی تقویت شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط