شنبه ۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۷
نبود تعامل ميان ناشران آثار کمک آموزشی با آموزش و پرورش مشکل‌ساز است

سرگروه هیات داوران گروه نمایش، سینما و انیمیشن جشنواره کتاب‌ کمک آموزشی رشد نبود تعامل ناشران و کارشناسان آموزش و پرورش را مشکلی جدی خواند و برگزاری چنین جشنواره‌هایی را مفید و نقطه اتصال و ارتباط این دو گروه دانست./

عصمت‌روحانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: کتاب‌های کمک آموزشی در ابتدا توسط کارشناسان آموزش و پرورش و بر اساس معیارهای سازمان مورد داوری قرار می‌گیرند و سپس کارشناسان و متخصصان هر حوزه، به صورت موشکافانه‌تر آثار را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. 

وی ادامه داد: وضع کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی رشته‌های نمایش، سینما و انیمیشن به دلیل تازه تاسیس بودن آن، معلق است و کار بیشتری را بر روی طرح درس‌ها می‌طلبد. 

سرگروه هیات داوران گروه نمایش، سینما و انیمیشن در توضیح معیار اصلی برای مناسب تشخیص دادن یک کتاب کمک آموزشی، اظهار کرد: مبحث محتوا، از جمله مهم‌ترین موضوعاتی است که در کتاب‌های کمک آموزشی مد نظر قرار می‌گیرد زیرا لازم است در درجه نخست، اثر با سرفصل‌های تعیین شده توسط آموزش و پرورش تناسب داشته باشد و دربرگیرنده مطالبی متناسب با سطح هنرجو باشد. 

روحانی با اشاره به روند تبلیغاتی و تجاری شدن انتشار کتاب‌های کمک آموزشی، بیان کرد: در حوزه نمایش، سینما و تئاتر تعداد کتاب‌های آموزشی بسیار کم بوده و در بیشتر موارد با اهداف سازمان آموزش و پرورش هماهنگی ندارد. بخش عمده آثار کمک آموزشی این حوزه، اثری تجاری ـ تبلیغاتی و صرفا تصویر محور است که حتی اگر به لحاظ کاربردی برای دانش‌آموز مفید باشد، معیارهای یک کتاب کمک آموزشی مناسب و مورد تایید سازمان را ندارد. 

عضو کمیسیون دفتر تالیف کتاب‌های درسی آموزش و پرورش ویژگی‌های کتاب‌های کمک آموزشی مناسب در حوزه نمایش، سینما و انیمیشن را در چند مورد برشمرد و بیان کرد: یک کتاب کمک آموزشی باید دقیقا با سرفصل‌های درسی این رشته هماهنگی داشته و محتوای آن چه تالیفی و چه ترجمه‌ای، در سطح سن و مقطع تحصیلی هنرجو باشد. همچنین لازم است متنی روان و قابل فهم داشته و مشابه ساختار کتاب‌های درسی، شامل مقدمه، فعالیت عملی، پرسش و پاسخ باشد. 

وی با اظهار این نکته که تاکنون تعامل سازنده‌ای میان ناشران و سازمان آموزش و پرورش در تولید محتوای کمک آموزشی وجود نداشت، گفت: تاکنون نبود تعامل ناشران و کارشناسان و متخصصان تالیف کتاب‌های درسی آموزش و پرورش از مشکلات جدی بود که خوشبختانه از امسال مسوولان در صدد برطرف‌کردن آن برآمدند. 

این مدرس دانشگاه ادامه داد: برگزاری جشنواره‌هایی از این دست ضمن این‌که به لحاظ اقتصادی به نفع ناشران است و در صورت تایید آموزش و پرورش فروش آن‌ها را بالا  می‌برد، نقطه اتصال ناشران و آموزش و پرورش است تا با تعامل این دو بخش آثاری مفید، حساب شده‌ و کارشناسانه‌تر ارایه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها