نشست بررسی راهکارهای کاهش قیمت تمام شده چاپ هلیو و فلکسو برگزار شد
عابدینی: انحصار هر محصولی افزایش قیمت را به همراه دارد
بابک عابدینی، نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران در نشست بررسی راهکارهای کاهش قیمت تمام شده چاپ هلیو و فلکسو گفت: متاسفانه فیلمهای Bopp در انحصار گروهی خاص است و انحصار هر محصولی افزایش قیمت را به همراه دارد، با وجود این با تمام توان پیگیر حل مشکلات صنف هستیم.-
نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران با اشاره به اهداف جلسه اظهار کرد: موضوع مالیات را در اتاق بازرگانی مطرح کردیم اما متاسفانه به جایی نرسیدیم، اگر فعالیت صنفی بود کار آسانتر و در جاهای مختلف قابل پیگیری بود اما چون شرکت هستیم کار کمی سخت شده است.
عابدینی درباره قیمت بالای فیلمهای Bopp اظهار کرد: در مملکت ما هر کجا که انحصار وجود داشته باشد، قیمت از حالت عادی خارج میشود و این تنها به حوزه فیلمهای Bopp اختصاص ندارد. در افتتاحیه نمایشگاه چاپ و بستهبندی تهران با علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفتوگویی داشتم، در آنجا توضیح دادم که اگر تعرفه واردات مواد اولیه کاهش نیاید، نمیتوانیم با کشورهای خارجی رقابت کنیم.
وی ادامه داد: وقتی در کشور قیمت فیلمهای Bopp و مقوای پشت توسی از نمونههای خارجی گرانتر است حمایت از این تولید چه سودی دارد. اکنون شرکتهای تولیدکننده این توانایی را دارند که فیلم را با قیمت پایینتر عرضه کنند اما این کار را انجام نمیدهند. وقتی شرکتی هم فیلم تولید میکند و هم به کار چاپی میپردازد امکان رقابت از شرکتهای دیگر گرفته میشود. فیلم Bopp اکنون با قیمت هفت هزار و 360 تومان در بازار فروخته میشود در حالی قیمت واقعی این محصول پنج هزار و 500 تومان است. ما ارزانترین گرانول دنیا را تولید میکنیم پس به چه دلیل باید قیمت فیلمهای ترکیه از ما ارزانتر باشد.
این کارشناس دادگستری در توضیح پیگیریهای موارد مطرح شده در جلسه پیش گفت: به وزارت بازرگانی رفتم تا برای مجوز تاسیس کارخانه فیلمهای Bopp اقدام کنم اما در آنجا متوجه شدم که اجازه تاسیس چنین کارخانهای را نمیدهند و به هیچ وجه از این طرح حمایت نمیکنند، اینها بیانگر این است که رانت قوی در این حوزه وجود دارد.
وی درباره مشکلات چاپ هلیو و فلکسو اظهار کرد: تا زمانی که به مواد اولیه ارزان قیمت دست پیدا نکنیم این مشکلات پابرجاست، خوشبختانه صنعت چاپ بی واسطهترین صنعت به حمایتهای دولتی است.
به اعتقاد عابدینی اگر هزینه مواد اولیه تولید را کاهش دهند، در صادرات غیر نفتی پیشرفت خواهیم کرد و صنعت چاپ ما نشان خواهد داد که حرفهای زیادی برای گفتن دارد. برای مثال اگر قیمت فیلمهای Bopp به 6 هزار تومان برسد بسیاری از کشورها توان رقابت با ما را نخواهند داشت.
نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران در بخش پایانی صحبتهایش اظهار کرد: باید اعضای حاضر در نشست پیگیر حقوق خود باشند و بهصورت جدی از حق خود دفاع کنند. برای کاهش تعرفهها تلاشهایی در حال انجام است و امیدواریم با حمایتهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر صنعت، معدن و تجارت به نتایج مطلوبی برسیم.
محمود سلیمانزاده، نماینده تبریز پک در این نشست نسبت به مالیات بالای چاپخانهها اعتراض کرد و گفت: مالیات زیاد است و پولی به جیب چاپخانهدار نمیرود، باید نامهای بنویسیم و زمانی که به امضای همه اعضا رسید، آنرا به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و وزارت دارایی ارسال کنیم تا مالیات را کاهش دهند همانطور که در صنعتی مانند شیرینی و شکلات این امر انجام شده است. هیچ کس صنف ما بالای پنج درصد سود نمیکند، پس مسوولان دولتی چهطور از ما 13 درصد مالیات میگیرند.
وی ادامه داد: قیمت فیلم در ترکیه یک یورو و 70 سنت است و در امارات با قیمت یک یورو و 60 سنت فروخته میشود، این قیمتها با احتساب کرایه حمل و نقل و سود 20 درصدی شرکت تولید کننده است، اگر تعرفه پایین بیاید ما وارد میکنیم و نیاز نیست که فیلمها را با این قیمت بالا خریداری کنیم.
در پایان این نشست، اعضا به موضوعهای پیگیری کاهش ضریب مالیاتی، پیگیری اتحادیه برای تشکیل شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعت چاپ ایران برای تهیه و توزیع مواد اولیه، کاهش تعرفه مواد اولیه گمرکی و معرفی کارشناسان و استادان بخش تولید چاپ لفافهای انعطافپذیر در کمیسیون کنترل واردات محصولات چاپی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداختند.
محمود سلیمانزاده، نماینده تبریز پک، بهمن یعقوبی، نماینده سلطان چاپ، شهرزاد کرباسی، نماینده چاپ زیبا، مهران غلامپور، نماینده چاپ نیلو، سیدرضا ناصری علوی، نماینده ایحا گسترشمال، زهرا سلیمانی، احد شریبیانی و علیرضا جاذبنیکو از آرتا پلاست از حاضران این نشست بودند.
نظر شما