یکشنبه ۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۰
خیمه: تصاویر و مباحث جدید کتاب، از نکات برجسته آن است

ابوالفضل خیمه، یکی از مولفان کتاب شایسته قدردانی «مبانی علوم حیوانات آزمایشگاهی» در بیست ‌‌و‌ ششمین جایزه کتاب فصل، گفت: مباحث جدید مطرح شده در کتاب و استفاده از تصاویر متناسب با موضوعات، از نکات برجسته کتاب است که مورد توجه داوران این دوره از کتاب فصل قرار گرفته است./

مولف کتاب شایسته قدردانی کتاب فصل، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یکی دیگر از اهداف تالیف این کتاب را در دسترس قرار دادن متنی فارسی برای محققان این حوزه برشمرد و گفت: بسیاری از متون و کتاب‌‌های این حوزه علمی در کشور، به زبان لاتین هستند و مولفان این اثر برای سهولت کار پژوهشگران در امر تحقیق، یک تا دو سال از وقت خود را صرف تالیف این کتاب به زبان فارسی کردند.

وی افزود: در پژوهشگاه رویان، دپارتمان مجزایی با عنوان «علوم حیوانات آزمایشگاهی» در حال فعالیت است که در آن با مدل‌های حیوانات برای پیشبرد اقدامات پژوهشی سر و کار داریم.

خیمه، درباره تصاویر مورد استفاده در این کتاب، عنوان کرد: در این اثر علمی، به جای استفاده از عکس‌های آرشیوی اینترنتی، از حیوانات آزمایشگاه موجود در پژوهشگاه عکسبرداری شده و با کیفیت مناسب در کتاب به چاپ رسیدند.

این مولف، فیلم آموزشی ضمیمه این کتاب را، از دیگر مزایای آن برشمرد و افزود: بسیاری از پژوهشگران با مدل‌های حیوانی و یا مهار حیوانات زنده، مشکل دارند و تماشای این فیلم در نحوه مهار حیوانات آزمایشگاهی و هموار کردن مسیر تحقیقات، به آن‌ها کمک خواهد کرد.

وی «مبانی علوم حیوانات آزمایشگاهی» را به‌عنوان یک اثر پایه برای دانشجویان و محققان رشته‌های علوم پایه، پزشکان و همچنین محققان علوم زیستی دانست و گفت: این کتاب برای رشته‌های تخصصی تالیف شده و محققان در آن با خصوصیات و آناتومی حیوانات آزمایشگاهی مانند موش، خرگوش، همستر و خوکچه‌هندی به‌طور تخصصی آشنا می‌شوند.

مولف اثر شایسته قدردانی کتاب فصل، با اشاره به این‌که این کتاب با رویکرد تسریع اقدامات آزمایشگاهی تالیف شده، بیان کرد: در این اثر، پژوهشگران با پروتکل‌های دارویی به‌عنوان موضوع جدید و بومی که نخستین‌بار در این کتاب مطرح شده‌اند نیز، آشنا می‌شوند. 

خیمه در معرفی کوتاهی از این کتاب، گفت: «مبانی علوم حیوانات آزمایشگاهی» در هفت فصل تالیف شده و هر فصل، به یک گونه از حیوانات آزمایشگاهی اختصاص دارد. در فصل نخست، تاریخچه آزمایش روی حیوانات، اصول تحقیقات علمی و اصول اخلاقی در کار با حیوانات تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفته‌است. در فصل دوم نیز اصول پرورش و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی مطرح شده‌است. 

وی ادامه داد: موش کوچک آزمایشگاهی، موش بزرگ آزمایشگاهی، خرگوش آزمایشگاهی، همستر آزمایشگاهی و خوکچه هندی نیز دیگر حیوانات آزمایشگاهی هستند که موضوع فصل‌های سوم تا هفتم کتاب را به خود اختصاص داده‌اند. در این کتاب که حاصل پژوهش‌های بخش علوم ‌آزمایشگاهی پژوهشگاه رویان است، نیاز‌های فیزیولوژیکی و روش‌های اخلاقی نگهداری و کار با این حیوانات نیز به‌طور مفصل شرح داده شده‌است.

کتاب شایسته قدردانی «مبانی علوم حیوانات آزمایشگاهی» در شاخه دامپزشکی از بخش علوم کاربردی بیست و ششمین دوره جایزه کتاب فصل، به‌طور مشترک به قلم محمدحسن اصغری وسطاکلائی، ابوالفضل خیمه، غزاله حاج موسی و علیرضا نعمتی تالیف شده‌است.   

این کتاب، با شمارگان یکهزار نسخه در 164 صفحه، به قیمت 19 هزار و پانصد تومان از سوی انتشارات پژوهشگاه رویان منتشر شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها