شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۳
آمادگی برنامه ریزی برای کسب پایتخت جهانی کتاب سال 2016 را داریم

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفت وگو با ایبنا اعلام کرد این سازمان آمادگی برنامه ریزی برای کسب پایتخت جهانی کتاب درسال 2016 را دارد.

اسحاق صلاحي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي بهتر است متولي كسب اين عنوان شود و مسووليت‌‌هاي دستگاه‌هاي فرهنگي مختلف و سازمان محور را مشخص كند تا فرصت سال 2016 برای کسب این عنوان برای ایران باز هم از دست نرود.

وی افزود: سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در دولت پيشين هم اعلام كرد هر دستگاهي كه خود را متولي پايتخت جهاني كتاب مي‌داند، اقدام كند و شروع كننده باشد و كتابخانه ملي ايران اين فعاليت را در راستاي وظايف خود پيگيري مي‌كند.

وي تاكيد كرد: سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران بار ديگر هم اعلام آمادگي مي‌كند در صورتي كه ساير دستگاه‌هاي فرهنگي تمايل دارند كه اين فعاليت از سوي اين سازمان دنبال شود، كتابخانه ملي اين مسووليت را مي‌پذيرد. انتخاب تهران به عنوان پايتخت جهاني كتاب خواسته به حق اين ملت و كشور است.
 
صلاحي افزود: در دولت گذشته مكاتباتي در اين زمينه انجام شد اما متاسفانه به دليل اين كه برخي دستگاه‌ها اعلام كردند اين ماموريت و وظيفه ماست، اين پيگيري بي نتيجه ماند.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: در‌آينده‌اي نزديك مكاتبه‌‌اي با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام مي‌شود در صورتي كه اين وزارتخانه تمايل داشته باشد اين برنامه‌ريزي را مستقيم دنبال كند اين سازمان آماده مشاركت است. همچنين در صورت تمايل به واگذاري اين مسووليت به كتابخانه ملي، اين سازمان باز هم آماده همكاري و برنامه‌ريزي در اين زمينه خواهد بود.

صلاحي درباره بازديد از كشور‌هايي كه خود پايتخت جهاني كتاب شده بودند و همچنين شرايطي كه اين كشور‌ها براي كسب اين عنوان داشتند، اظهار كرد: در ايروان به عنوان پايتخت جهاني كتاب حضور داشتم كه در سال 2012 اين عنوان را كسب كردند و ما از هم اكنون بايد تلاش كنيم تا پايتخت جهاني كتاب را در سال 2016 بدست آوريم و شهر مورد نظر خود را به يونسكو معرفي كنيم.

وي با بيان اين‌كه كسب اين عنوان هزينه و برنامه‌ريزي مي‌خواهد، گفت: دولت بايد اين بودجه و هزينه را براي انتخاب پايتخت جهاني كتاب در اختيار دستگاه‌هاي فرهنگي قرار دهد.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران عنوان كرد: دستگاه‌هاي فرهنگي زيادي بايد در اين زمينه با يكديگر مشاركت داشته باشند تا كسب اين عنوان براي تهران و ايران اسلامي بدست بيايد.

صلاحي درباره پيشنهاد خود براي كسب اين عنوان گفت: كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي بهتر است متولي كسب پايتخت جهاني كتاب شود و مسووليت‌‌هاي دستگاه‌هاي مختلف فرهنگي را ميان آن‌ها تقسيم كند و محوريت آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي باشد و در صورت تمايل اين مسووليت مي‌تواند به كتابخانه ملي واگذار شود تا برنامه‌ريزي ها از يك سازمان مديريت شوند.

وي درباره مهم‌ترين اولويت و برنامه‌اي كه اكنون كتابخانه ملي دارد تا اين عنوان براي تهران بدست بيايد، عنوان كرد: مهم ترين  فعاليت در گام نخست گردش كار و انجام مكاتبات است، طرح مساله در كميسيون فرهنگي و دفاع از اين موضوع براي دريافت مصوبه و اختصاص يك بودجه براي كسب اين عنوان بخش ديگري از پيش نياز‌هاي شروع كار است. در نهايت انتخاب دستگاه‌هاي ذيربط با محوريت يك سازمان مشخص اين برنامه‌ريزي را كامل مي‌كند. 

به گزاش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، کسب عنوان پایتخت جهانی کتاب، طرحی است که ازسوی سازمان بین‌المللی یونسکو سال 2001 آغاز شده است و ایران نیز می تواند برای کسب این عنوان در سال 2016 برنامه ریزی کند.

پيش از اين شهرهاي مادريد (2001 )، مقدونيه (2002)، دهلي‌ نو (2003)،‌ آنتورپ (2004)، مونترال (2005)، تورين (2006)، بوگوتا ( 2007)، آمستردام (2008)، بيروت (2009)، ليوبليانا (2010) و بوينس آيرس (2011) اين عنوان را در اختيار داشتند. پورت هاركورت (2014) و  شهر اينچون كره جنوبي در سال 2015  اين عنوان را كسب كردند. هيات انتخاب پايتخت جهاني كتاب متشكل از سه موسسه‌ از ناشران بين‌المللي، اتحاديه‌ كتاب‌فروشان و اتحاديه‌ي بين‌المللي انجمن‌هاي كتابخانه به همراه يونسكو است.

شهر تهران از کشور ایران تاکنون دوبار نامزد «پايتخت كتاب جهان» شده است؛ یکبار در سال 2006 كه با يک رای به تورين ايتاليا باخت و دومین بار در سال 2011 نامزد کسب اين عنوان شد كه در نهایت بوينوس آيرس به عنوان يازدهمين «پايتخت كتاب جهان» معرفی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها