احمد بيگدلي، نویسنده برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، هر پديده تازهاي را در حوزه شبكههاي مجازي در روند پيشبرد ادبيات تاثيرگذار دانست و گفت: بايد كاركردهاي پديدههاي نو و تاثيرات آن را بر ادبيات بررسي كرد. نميتوان هر فعالیتی را بدون آگاهي و دانش انجام داد و نتيجه نهايي مطلوب را هم از آن به دست آورد.-
وي اظهار كرد: فردي كه نقدي را كه در فيسبوك ارايه شده، ميخواند يا سعي ميكند كتابي را نقد کند و روي اين شبكه اجتماعي قرار دهد، بايد از معيارها و استاندارهاي خاصي استفاده کند. نميشود هر كاري را بدون آگاهي، دانش و تجربه انجام داد و نتيجه نهايي مطلوب را از آن كسب كرد.
نويسنده مجموعه داستان «مگر چراغي بسوزد» ادامه داد: از طريق فيسبوك ميتوان داستان يا نقد خواند، اما نميتوان نويسنده يا منتقد شد و اين مساله به هيچ عنوان امكان پذير نيست. در اين سالها ميبينم كه اكثر نويسندگان جوان حتي براي داستاننويسي از لپتاپ استفاده ميكنند، اما نويسندگانی مانند من این کار را انجام نمی دهند. اين به معني آن نيست كه استفاده از اين امكان يا تايپ را نميدانيم. من معتقدم كه رابطه عجيبي ميان قلم، انگشت، كاغذ و انديشه و تفكر وجود دارد كه از طريق لپتاپ هرگز به دست نميآيد.
بيگدلي افزود: وقتي شما از لپتاپ استفاده ميكنيد، سريع تايپ میکنید و پيش ميرويد. به اين ترتيب، فرصت خلق جمله بعدي را از دست خواهید داد. هرچه به ذهنتان ميرسد، سريع تايپ ميكنيد و زماني نمييابيد تا اين متن را ويرايش كنيد. اما نوشتن با قلم اين فرصت را به نويسنده ميدهد كه در حين نوشتن، كلمهها را بپروراند و در حد قابل قبولي آنها را ارايه دهد.
نويسنده مجموعه داستانهاي «اندکی سایه» و «آنای باغ سیب» اظهار كرد: البته گاهی نیز نوعی احساس فخر به واسطه سواد استفاده و بهرهمندي از اين امكان براي برخی نويسندگان جوان پيش ميآيد. اما رابطه بين نويسنده و اثري كه با روش سنتي نوشته ميشود، عاشقانه است. به گمان من، حتي در لپتاپ نميتوان نامه عاشقانه نوشت.
احمد بیگدلی، نويسنده متولد 26 فروردین سال 1324 اهواز و ساکن نجف آباد است. وي با رمان «اندکی سایه» توانست جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را به دست آورد.
«شبی بیرون از خانه»، «من ویران شدهام»، «اندکی سایه»، «آنای باغ سیب»، »آوای نهنگ»، »زمانی برای پنهان شدن» و «بیتردید سه شنبه بود» از آثار داستاني اين نويسنده هستند.
نظر شما