بهروز عطایی، مدیرمسوول نشر عطایی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره روند افزایش قیمت کاغذ و كتاب گفت: سالهای گذشته اتحادیه ناشران برای جلوگیری از مخدوش شدن جایگاه ناشران در جامعه و اتهام رانتخواری، موافق حذف یارانه کاغذ شد و دولت نيز در قبال این موافقت، موظف به حمایت از صنعت نشر شد.
وی ادامه داد: طی این توافق، مقرر شد حمایت دولت با خرید کتاب از هر ناشر و تجهیز کتابخانههای عمومی به این کتابها شکل گیرد اما متاسفانه هرگز این حمایت به طور شفاف انجام نشد.
عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بیان کرد: با توجه به اینکه در سالهای اخیر با افزایش سه برابری قیمت کاغذ،قیمت فیلم و زینک هم سه برابر شد. اکنون یکی از مشکلات عمده ناشران هزینههای حمل و نقل است که در برخی مواقع این هزینه از قیمت تمام شده کتاب هم بيشتر مي شود که این مساله، برخی مخاطبان را برای خرید کتاب از طریق ارسال آن توسط «پیک» دلسرد میکند. البته در آینده برای خروج از این شرایط تلاش ميكنيم Ebook توليد كنيم و اینک نیز از اين تكنولوژي حمایت میکنیم.
عطایی در پاسخ به این سوال که «با وجود در دسترس بودن کتاب در پایگاههای الکترونیکی، اکنون ناشران با پایگاههای الکترونیکی رقابتی نابرابر دارند. این وضع را برای بقای فعالیت صنعتگران نشر چگونه ارزیابی میکنید؟» گفت: ناشران آثار مکتوب با وقوع این شرایط، همواره مخاطبان خاص خود را دارند.
عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با ارزان برشمردن قیمت کتاب در ایران نسبت به کشورهای آمریکایی و اروپایی، اظهار کرد: با توجه به حذف یارانه کاغذ از سوی مسوولان وقت در دولتهای پیشین، قیمت کتاب به سه برابر افزایش یافت، اما با این شرایط همیشه کتاب از دیگر ملزومات زندگی در ایران ارزانتر بودهاست. به هر حال نشر كتاب کاغذي همیشه و برای هر عصری تازگی دارد و مسوولان باید برای دسترسی آسان مخاطب به کتاب، سیاستهای ویژهای اتخاذ کنند تا علاوه بر حفظ جایگاه کتاب، فرهنگ کتابخوانی هم توسعه یابد.
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۲
نظر شما