یکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۱
جشنواره شعر فجر برای مستقل شدن به تجربه نیاز دارد

رضا اسماعیلی، شاعر گفت: جشنواره بین المللی شعر فجر نهالی نوپاست و هنوز زود است که از مستقل شدن آن سخنی به میان آوریم. به گمانم فعلا بهتر است که این رویداد زیر چتر وزارت ارشاد برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اسماعیلی گفت: اگر بخواهیم جشنواره شعر فجر را از دولت تفکیک کنیم آسیب پذیر می شود و از ادامه راه باز خواهد ماند. به گمانم فعلا بهتر است که جشنواره شعر فجر زیر چتر ارشاد باشد.

این شاعر توضیح داد: امیدواریم امسال همه شاعران و علاقه‌مندان بتوانند در جشنواره شعر فجر شرکت کنند.

سراینده مجموعه شعر «حنجره سرخ عشق» ادامه داد: اگر اعضای شورای سیاستگذاری نظری مخالف با دبیر جشنواره داشته باشند طبعاً دبیر جشنواره نمی‌تواند به تنهایی کار کند و تصمیم بگیرد. اگر هم تصمیم جدیدی گرفته شود، باید مهر تأیید شورا روی آن باشد.

شاعر «بر آستان جانان» یادآور شد: بحث درستی است که داوری‌ها بی طرفانه صورت گیرند و سلیقه‌ها در فرایند داوری‌ها دخیل نباشند. من در دوره‌های قبل جایزه شعر فجر داور بودم و اعلام می‌کنم که داوری‌‌ها بر مباحث فنی و مؤلفه‌های ادبی استوار بوده است. امسال اگر بخواهند این بحث را پررنگ‌تر دنبال کنند محل اشکال نیست و می‌توان چهره‌های جدید به تیم داوری جشنواره افزود.

وی ابراز امیدواری کرد و توضیح داد: آرزو می‌کنم جشنواره شعر فجر امسال با کیفیت مناسب، گسترده‌تر و با ساز و کار بهتر برگزار شود. بحث داوری بحث حساسی است. واضح است که اگر ما همه تلاش خودمان را بکنیم تا یک داوری مطلوب داشته باشیم بعد از اعلام نتایج باز هم محل اعتراض خواهد بود.

این شاعر افزود: در یک مسابقه بزرگ همیشه عده‌ای حذف می‌شوند و عده‌ای برنده. کسی که در مسابقه شرکت می‌کند باید آماده برود. نباید به دلیل برنده نشدن، داوری‌ها را زیر سوال برد و روی داوری‌ها تیغ کشید. در سال‌های قبل کسانی که برگزیده نبودند اعتراض خود را نسبت به داوری‌ها ابراز کردند و در مطبوعات هم مطرح شد. این کار به گمانم درست نیست. هر چه بخواهیم از سلیقه فاصله بگیریم باز هم سلیقه در داوری دخیل خواهد بود.

وی ادامه داد: هر تیم داوری در اثر تجارب شخصی‌شان سلیقه خودشان را دخیل می‌کنند. کسانی که خود را برای برد و باخت آماده می‌کنند باید ظرفیت هم داشته باشند و به نتیجه داوری‌ها تن دهند. 

اسماعیلی متولد سال 1339 تهران و کارشناس رشته علوم اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران است.

«حنجره سرخ عشق»، «نی نامه»، «گزیده ادبیات معاصر»(شماره 6)، «بر آستان جانان»، «آسمانی‌ها»، «عاشقانه‌های شرقی»، «از جنس باران»، «عاشقانه‌های سرخ»، «بوی گل در می‌زند»، «این مریم همیشه»، «ملکوت کلمات» «آب، بابا... آزادی» و «لهجه شرقی عشق» نام برخی از مجموعه شعرهای وی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط