علی خاکپور در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: پیشنهاد برگزاری اجلاس روسای کتابخانه های پارلمانی آسیا نخستین بار در بخش کتابخانه های پارلمانی جهان در کنفرانس ایفلا مطرح شد که کتابخانه مجلس نخستین بار امسال به عضویت آن درآمد.
وی عنوان کرد: مجمع مجالس آسیایی (APA) که مرکب از 43 کشور آسیایی است و اجلاس عالی آن سالانه در یکی از کشورهای عضو برگزار میشود، آذرماه امسال در پایتخت پاکستان تشکیل جلسه داد و هیاتی از مجلس شورای اسلامی از جمله مدیرکل امور بینالملل کتابخانه مجلس در اجلاس اسلام آباد شرکت کرد.
خاکپور افزود: بر این اساس مقرر شد دبیرخانه مجمع کتابخانههای پارلمانی کشورهای آسیایی در تهران تشکیل و اولین اجلاس روسای کتابخانههای مجالس کشورهای آسیایی در سال 2014 و به میزبانی کتابخانه مجلس شورای اسلامی برگزار شود.
کارشناس بخش کاوش کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم تودیع و معارفه رییس کتابخانه مجلس بر تحکیم روابط این کتابخانه با کتابخانه های پارلمانی جهان و به ویژه کشورهای اسلامی مانند مالزی، ترکیه و مصر تاکید کردند اما امکان ارتباط با برخی از کشورها به دلیل داشتن مشکلات مالی و نداشتن تفاهمنامه همکاری در اولویت قرار نگرفته بود.
خاکپور عنوان کرد: وب سایت بین المللی کتابخانه های پارلمانی اسلامی و آسیایی بعد از تشکیل اجلاس روسای کتابخانه های پارلمانی آسیایی در تهران می تواند نقطه عطفی برای تبادل لینک و منابع دیجیتال این کتابخانه ها باشد.
وی عنوان کرد: منابع اسلام شناسی و ایرانشناسی اکنون در مراکز مختلفی نگهداری می شود. بنیاد ایرانشناسی، کتابخانه ملی و کتابخانه ایرانشناسی مجلس شورای اسلامی از جمله مراکزی هستند که منابع ایران شناسی و اسلام شناسی را نگهداری می کنند. تبادل اطلاعات با کشورهای مسلمان آسیایی و اطلاع از منابع آن ها در حوزه ایرانشناسی و اسلام شناسی فرصتی است که از طریق این اجلاس برای کتابخانه های پارلمانی آسیایی فراهم می شود.
وی افزود: اجلاس روسای کتابخانه های پارلمانی کشور های آسیایی فرصت خوبی برای تبادلات فرهنگی موثر میان این کشور هاست. تاسیس پژوهشکده مطالعات پارلمانی در کتابخانه مجلس پایگاه مطالعاتی خوبی برای این حوزه ایجاد خواهد کرد.
کارشناس بخش کاوش کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: ارتباط با کشورهای هند، ترکیه، پاکستان و مصر در حوزه تبادل منابع، اسناد و نسخه های خطی باید در اولویت باشد. تبادل اسناد پارلمانی با کتابخانه های آسیایی در حوزه قانونگذاری و کشورهای مشترک المنافع مانند تاجیکستان و آذربایجان که دارای زبان مشترک با ما هستند، می توانند همکاری مفیدی در حوزه کتابخانه ای رقم بزند.
شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۶
نظر شما