جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۰
ناهید طباطبایی: رییس جمهوری نشان داد که با فضای خلق آثار هنری آشناست

ناهید طباطبایی، نویسنده و مترجم که در مراسم دیدار صمیمانه رییس جمهوری با هنرمندان حضور داشت درباره اظهارات رییس جمهوری گفت: اظهارات آقای روحانی نشان داد که وی با فضای موجود در حوزه ادب و هنر آشناست از این‌رو افرادی که در آن جا حضور داشتند از صحبت های رییس جمهوری استقبال کردند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ناهید طباطبایی، درباره برگزاری این دیدار گفت: صحبت‌های آقای روحانی درست و بجا بودند و معلوم بود که او واقعا با جهان خلاقیت و آفرینش اثر هنری آشنایی دارند. رییس جمهوری آگاه بود که هنرمند برای تولید یک اثر هنری به چه فضایی نیاز دارد و با هیچ بخشنامه‌ای نمی‌توان مانع یک هنرمند شد و او را در یک قالب خاص قرار داد. 

وی افزود‌: هنرمند از جامعه و شرایطی که در آن زندگی می‌کند، الهام می‌گیرد و در حالی که چند قدم از جامعه جلوتر است به جامعه هشدار می‌دهد. از سوی دیگر هنرمند می‌تواند امید را در جامعه رواج دهد و به نشاط جامعه کمک کند. 

طباطبایی با اشاره به صحبت‌های رییس جمهوری درباره ممیزی آثار ادبی گفت: درباره ممیزی و مسایلی که رییس جمهوری مطرح کردند، باید گفت که در هر جامعه‌ و کشوری یک سری خطوط قرمز وجود دارند اما نکته مهم اینجاست که باید این خطوط مشخص باشند و سلیقه‌ای اعمال نشوند. همچنین ممیزی آثار باید به افرادی سپرده شود که صلاحیت این کار را داشته باشند. آقای روحانی با اشاره به این موضوعات نشان داد که به خوبی از مشکلات نویسندگان آگاه است. 

وی با اشاره به صحبت‌های رییس جمهوری درباره حذف تقسیم‌بندی هنرمند ارزشی و غیر ارزشی گفت: با این صحبت رییس جمهوری بسیار موافق هستم زیرا همه هنرمندان به جامعه هنری تعلق دارند و تقسیم‌بندی آن‌ها کار درستی نیست. 

نویسنده کتاب «چهل سالگی» ادامه داد: افرادی که در آنجا حضور داشتند از صحبت‌های رییس جمهوری استقبال کردند و تمام کسانی که آنجا بودن راضی از مراسم خارج شدند. البته همه ما متوجه هستیم که تغییرات یک شبه رخ نخواهند داد اما امیدواریم که آرام آرام تصمیمات آقای روحانی جنبه عملیاتی پیدا کند. نمونه بارز این صحبت‌ها هم مژده رییس جمهوری درباره بازگشایی مجدد ارکستر سمفونیک و ارکستر موسیقی ملی بود. 

طباطبایی یکی از مشکلات مهم نویسندگان را بیمه و حقوق صنفی نویسندگان دانست و گفت: به نظرم موضوعی که در این گردهمایی به آن اشاره نشد، بیمه و حقوق صنفی نویسندگان بود. یکی از مشکلات اصلی نویسندگان تامین مالی هنرمندان و بیمه آن‌هاست. در حال حاضر نویسندگان کمی در ایران وجود دارند که از راه نوشتن ارتزاق کنند و این در حالی است که با یک هزینه اندک می‌توان مشکل معاش نویسندگان را برطرف کرد تا با فراغ بال بیشتر به تولید آثار بپردازند. این یکی از موضوعاتی بود که اگر من اجازه صحبت در آن شب را داشتم حتما به آن اشاره می‌کردم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دیدارصمیمانه اهالی فرهنگ و هنر با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان، شامگاه چهارشنبه ۱۸ دیماه با حضور جمع زیادی از هنرمندان، سینماگران، نویسندگان، شاعران، اهالی موسیقی، تئاتر و هنرهای نمایشی در تالار وحدت در تهران برگزار شد.
 
در این دیدار رضا امیرخانی، ابراهیم حقیقی، عبدالجبار کاکایی، نغمه ثمینی و محمد مهدی عسگر پور به نمایندگی از نویسندگان، هنرمندان هنرهای تجسمی، اصحاب تئاتر و هنرمندان سینما نظرات و دیدگاه های خود را بیان کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها