دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۹
مرادخانی: بغض هنرمندان تئاتر به دلیل محرومیت آنان در دوره گذشته است

علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم معارفه مدیرکل جدید مرکز هنرهای نمایشی گفت که بغض اکنون هنرمندان تئاتر به دلیل محرومیت شدید آنان در دوره گذشته بوده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تودیع و معارفه قادر آشنا و حسین طاهری، مدیران پیشین و جدید مرکز هنرهای نمایشی پیش از ظهر امروز، دوشنبه، 23 دی، با حضور علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان پیشکسوت تئاتر در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. 

در این مراسم ابتدا قطب‌الدین صادقی، مدرس، مترجم و کارگردان تئاتر و در ادامه حمیدرضا نعیمی درباره وضعیت تئاتر ایران در هشت سال گذشته صحبت‌هایی را برای مخاطبان بیان کردند. در ادامه این مراسم مرادخانی گفت: من امیدوارم به زودی بتوانیم برنامه‌های تعاملی با هنرمندان تئاتر داشته باشیم. در این جلسه هنرمندان با بغض بسیار صحبت کردند و این نشان دهنده محرومیت شدید این عزیزان بوده است. 

وی افزود: کل بودجه معاونت هنری در سال 1392، 18 میلیارد تومان است، این در صورتی است که بتوانیم کل این مبلغ را وصول کنیم، اما این مبلغ باید بین حوزه هنرهای تجسمی، حوزه موسیقی و البته تئاتر تقسیم شود و قاعدتا تنش‌هایی را موجب شده و ما را ناچار خواهد کرد تا از امکانات دیگر نهادها چون شهرداری استفاده کنیم. 

مرادخانی در ادامه با اشاره به بهتر شدن وضعیت بودجه معاونت هنری در سال 1393 گفت: هم‌اکنون ما مشغول فعال کردن شورای برنامه ریزی در معاونت هنری هستیم و بسیاری از کارگروه‌های برنامه ریزی وزارتخانه نیز دعوت به کار کرده‌ایم. من خواهش می‌کنم در جلسات برنامه ریزی هنرمندان تئاتر نیز حضور پیدا کنند. 

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به برنامه‌ریزی برای استقرار گروه‌های تئاتری اشاره کرد و گفت: شاید دولت نتواند به دلیل امکانات محدود خود مراکزی چون تئاتر شهر را بسازد، اما در نهادهایی مانند بانک‌ها امکانات مالی بسیاری وجود دارد و این‌ها به دلیل آن‌که مطمئن هستند سرمایه گذاری در هنر تئاتر خروجی مالی ندارد، به سمت این حوزه نمی‌آیند. ما باید صدای حقانیت تئاتر را به گوش این نهادها برسانیم. 

مرادخانی در پایان گفت: حسین طاهری مدیرکل جدید مرکز هنرهای نمایشی پیشتر مسوولیت‌هایی چون مدیریت پخش در سازمان صدا و سیما را داشته است. برای مدیرپخش حتی ثانیه‌ها نیز مهم هستند. او هم‌اکنون برای خدمت در حوزه تئاتر نیز باید از تک تک ثانیه‌ها استفاده کند. 

قادر آشنا نیز در این مراسم گفت: من در مدت خدمتم در مرکز هنرهای نمایشی هیچ گونه بدی از اهالی تئاتر ندیدم. در مرکز هنرهای نمایشی سرمایه‌های انسانی زیادی وجود دارد که همکاری با آن‌ها برای مدیر مرکز نعمت بزرگی است. 

وی افزود: زمانی که من به عنوان مدیر مرکز انتخاب شدم، وضعیت تئاتر بسیار بغرنج بود و من تمام تلاشم را کردم تا آرامش را به تئاتر باز گردانم. 

آشنا همچنین اظهار کرد: تئاتر هنر فاخری است و چون با تفکر و اندیشه سروکار دارد، چالش برانگیز است. زمانی که مقوله اندیشه به میان می‌آید، نقد نیز حضور دارد. من به آزادی بیان اعتقاد دارم و سعی کردم تمام نمایش‌های بدون سانسور به صحنه برود. 

وی در ادامه با اشاره به جریان نقادی در تئاتر گفت: من مجموعه آثار امام خمینی (ره) را خوانده‌ام و بر این اساس اعتقاد دارم حتی مقام ریاست جمهوری نیز جزو خط قرمز نظام نیست و می‌توان آن را نقد کرد. 

آشنا در پایان بیان کرد: من با توجه به سابقه کاری‌ام مواردی از آسیب‌های تئاتر ایران را استخراج کردم و راهکارهایی نیز برای رفع آن‌ها نوشتم که در آینده‌ای نزدیک خواهم گفت. 

حسین طاهری مدیر جدید مرکز هنرهای نمایشی نیز در این مراسم سخنرانی کوتاهی داشت. او در بخشی از کلام خود گفت: من در طی مدت سوابقم هیچگاه برای پستی نزد مسوولان درخواست نکرده‌ام و تاکنون هرجا بوده‌ام از طرف مسوولان آن مرکز انتخاب شده‌ام. 

وی افزود: من هم‌اکنون روز رفتن خودم را مشاهده می‌کنم، اما امیدوارم در طی این مدت خدمت بتوانم صدای تئاتر را به همه مردم ایران برسانم. 

در پایان این مراسم از طرف رحمت امینی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، وحید لک، مدیر امور استان‌های مرکز هنرهای نمایشی، ابراهیم گله‌دار زاده، مسوول انجمن هنرهای نمایشی و اتابک نادری، مدیر مجموعه تئاتر شهر هدایایی به قادر آشنا اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها