به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تودیع و معارفه قادر آشنا و حسین طاهری، مدیران پیشین و جدید مرکز هنرهای نمایشی پیش از ظهر امروز، دوشنبه، 23 دی، با حضور و سخنرانی قطبالدین صادقی، مدرس، مترجم، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر، حمیدرضا نعیمی، نمایشنامه نویس و کارگردان، علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیاری از هنرمندان پیشکسوت تئاتر در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
قطبالدین صادقی در این مراسم گفت: اهالی تئاتر دغدغههای بسیاری دارند که من چند مورد را بیان میکنم. نخستین مورد امنیت کاری است و هنرمندان به هیچ عنوان امنیت شغلی ندارند. هفت کار خود من در دو سال گذشته رد شده است. بیمه بسیاری از هنرمندان پیشکسوت ما قطع شد، با وجود آن که چند نفری از ایشان سرطان داشتند.
وی افزود: موضوع دوم عدم عدالت در تقسیم بودجه است. برای یک سریال مضحک و احمقانه تلویزیون 25 میلیارد تومان هزینه شده است، اما کل بودجه تئاتر به نصف این مبلغ هم نمیرسد. یک گروه تئاتری در استان ایلام برای نمایشی با نام «شب آفتابی» 6 میلیارد پول گرفت، اما نمیدانم چرا گروههای حرفهای تئاتر در تهران و دیگر استانها و مجموعههای پژوهشی در حوزه تئاتر این مبلغ را ندارند.
صادقی در ادامه گفت: گرسنگی و فقر باعث انقلاب نمیشود، بلکه بی عدالتی است که سبب اعتراض مردم میشود. همچنین مدیرکل جدید مرکز باید بداند که زبان این هشت سال، زبان خشونت بوده و او اکنون باید کارمندان و مدیرانی را انتخاب کند که اولا فرهنگی بوده و ثانیا بتوانند با هنرمندان با شیوه درست برخورد کنند.
این مدرس تئاتر در ادامه به دیگر دغدغههای اهالی تئاتر اشاره کرد و گفت: آزادی نیز یکی دیگر از دغدغههای مهم تئاتریهاست. تخیل با آزادی توام است. خواهش میکنم سانسورهای بازدارنده حذف شوند. مساله مهم دیگر توسعه است. شهر مینسک در روسیه سفید یا بلاروس، با دو میلیون جمعیت 20 تماشاخانه دارد، ما با 12 میلیون جمعیت در تهران فقط پنج تالار نمایش وجود دارد.
صادقی همچنین اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی وزارت ارشاد باید توسعه باشد. یک دلیل بیعدالتیها همین نبودن سالن کافی با وجود مدعیان بسیار است. هماکنون در شهر پاریس 600 نمایش روی صحنه است، یعنی 600 سالن تئاتر در این شهر برپاست.
این مترجم تئاتر همچنین به لزوم داشتن برنامه منظم برای اداره کردن تئاتر در ایران اشاره کرد و گفت: هیچ مدیری موفق نمیشود مگر اینکه برنامه درازمدت داشته باشد. یکی دیگر از برنامههای شما باید حرکت به سمت تولید تئاتر ملی باشد. تئاترهای این روزها کپی و اقتباس های ضعیف از رمانها و فیلمهای بیکیفیت و بیسروته خارجی است. جامعه و زندگی ایرانی در صحنههای تئاتر غایب است و این در صورتی است که هنرمندان دهههای 40 و 50 تمام دغدغهشان زندگی و فرهنگ ایرانی بود.
صادقی در پایان گفت: ضامن تمام مسایلی که بیان کردم، پول است. فقر در تئاتر ایران بیداد میکند و بسیاری از هنرمندان نجیب تئاتر با فقر دست و پنجه نرم میکنند. لازم است بیان کنم که با فعالیت های ناکارآمد دولت قبل وضعیت تئاتر به مراتب بدتر شد. ما حاضریم با چنگ و دندان در کنار مدیر جدید مرکز برای گرفتن بودجه همراهی کنیم.
همچنین حمیدرضا نعیمی نیز در این مراسم گفت: همه میدانند که من در هشت سال دولت بیفرهنگ گذشته چه اعتراضهایی کردم. دولتی که تمام افتخارش قطع بودجه فرهنگ در زمان گرفتاری اقتصادی بود. این دولت نمیدانست که اگر فرهنگ درست شود، اقتصاد نیز شکوفا میشود. دولت احمدینژاد از نظر فرهنگ 400 سال ایران را عقب انداخت و این به هیچ عنوان غلو نیست.
وی افزود: در این هشت سال همه چیز فرهنگ ایران نابود شد و ای کاش ما به جای دموکراسی یک نظام طبقاتی داشتیم تا هر کس لایقتر است به مدیریت انتخاب شود.
این کارگردان تئاتر در ادامه به ویژگیهای مدیریتی قادر آشنا اشاره کرد و توضیح داد: آقای آشنا همه کارهایش را با خردجمعی پیش میبرد. او سلامت رفتار داشت و به حرفها و قولهای خود حتما عمل میکرد. نخستین قول او در زمان شروع مدیریتش پرداخت بدهیها بود که عمل کرد.
نعیمی همچنین اظهار کرد: من آقای طاهری را نمیشناسم، اما باید به ایشان تذکر بدهم که تئاتر ما اگر در این چندسال هر حرکتی کرده، گروهی بوده است. باید گروههای حرفهای تئاتر ثبت اداری شوند.
وی در ادامه به اهمیت برنامه ریزی در تئاتر اشاره کرد و گفت: مدیر باید برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت را بیان کند، تا اگر آنرا پیش نبرد هنرمندان بتوانند مطالبه کنند. تئاتر تاکنون گوشت قربانی بوده است. توجه به گروههای تئاتری غیر تهرانی نیز باید یکی از برنامههای شما باشد.
نعیمی در پایان گفت: آقای طاهری خواهش میکنم با شروع به کار خود مدیریتهای قوی فعلی را برکنار نکنید و بگذارید برنامههای خود را ادامه دهند. مدیرفعلی تئاترشهر با همه مشکلات آشناست و دارد قوی کار میکند، امیدوارم تعویض نشود. آقای طاهری ما نمیگذاریم آنچه در این هشت بر تئاتر رفت دوباره تکرار شود، بنابراین باید پاسخگو باشید.
همچنین در این مراسم هنرمندانی چون داریوش مودبیان، نصرالله قادری، مریم معترف، هادی مرزبان، جمشید جهانزاده، محمد ساربان، ایرج راد، حسین مسافرآستانه، بابک شاهعلیزادگان، اردشیر صالحپور و بسیاری دیگر حضور داشتند.
دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۸
نظر شما