کتاب «اقتصاد مقاومتی؛ زمینهها_ راهکارها» با هدف تبیین حقایق اقتصاد مقاومتی به گونهای که از سرمایههای ملی و مردمی به بهترین شکل استفاده شود، نگاشته شد.
مقصود از اقتصاد مقاومتی در این کتاب، مدیریت امور اقتصادی به گونهای است که از سرمایههای ملی و مردمی به بهترین شکل استفاده شود و ملت از نظر اقتصادی خود کفا شود، به مقاومت در مقابل دشمنان ادامه دهد و توطئههای تحریم و محاصره اقتصادی دشمن را خنثی و بیاثر کند.
در واقع، زمانی که از «اقتصاد اسلامی» صحبت میشود مقصود سیستم اقتصادی است که در این سیستم روشی که اسلام در تنظیم حیات اقتصادی دارد، مجسم میشود.
نویسنده کتاب معتقد است که «واژه مقاومت اشاره دارد به جایگاه مال از دیدگاه اسلام، در فرهنگ اسلام مال وسیلهای است که معیار ارزشمندی آن بستگی دارد به نوع استفادهای که از آن میشود. خاصیت و کارایی مال مقاومت بخشیدن به تلاشسها و حرکتهای انسان و پیش بردن او به سوی مقاصد برتر و قدرت دادن به او برای اهداف عالیتر است.»
یکی از ویژگیهای اثر حاضر، نگاه نویسنده به نظریههای اقتصادی و حکومتی امیرالمومنین(ع) است که با استفاده از این نظریات توانسته اقتصاد اسلامی را به خوبی برای مخاطب تبیین کند.
نویسنده کتاب همچنین تلاش میکند تا راههای شناخت ثروت را به عنوان فرصتی برای پیشرفت اقتصاد اسلامی تلقی کند و به مخاطب بفهماند که برای پیشرفت در اقتصاد ابتدا باید به منابع و ثروتهای موجود پیببرد و سپس با اتکا به این منابع برای پیشرفت اقتصاد تلاش کرد.
یکی از مهمترین نکاتی که اثر حاضر به آن پرداخته، نقش قرآن برای ارایه نقشهای مناسب در فعالیتهای اقتصادی است، چرا که قرآن به عنوان کتاب راهنمای بشریت برای همه جنبههای زندگی انسان راهکار ارایه داده که از جمله این موارد، مباحث اقتصادی است.
کتاب«اقتصاد مقاومتی؛ زمینهها راهکارها» به قلم آیاتالله عباسعلی اختری با شمارگان هزار نسخه، در 365 صفحه و به بهای 140 هزار ریال برای نخستین بار از سوی انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.
نظر شما