به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم امضای تفاهمنامه میان نهاد کتابخانههای عمومی کشور و بنیاد نهجالبلاغه با حضور منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و آیتالله سیدجمالالدین دینپرور، رییس بنیاد نهجالبلاغه ظهر امروز چهارشنبه (دوم بهمنماه) در سالن اجتماعات ساختمان شماره 1 نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد.
در این مراسم آیتالله دینپرور با تاکید بر اینکه هر حرکت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در صورتی موفق است که دارای پایگاه فرهنگی باشد، عنوان کرد: رکن مهم و اصلی در این حرکتها مطالعه و فراگیری است و بدون اطلاعات خوب و منسجم نمیتوان الگوی حرکتی مشخصی را در حوزههای مختلف شکل داد.
وی اظهار کرد: دنیای امروز، جهان ظهورِ ابزار و وسایل جدید مانند اینترنت است اما هیچکدام از وسایل ارتباطی جدید نمیتوانند جایگزین کتابخوانی شوند. عادت به کتابخوانی و ترویج فرهنگی مطالعه باید در میان نسل جوان به یک عادت تبدیل شود و خلاء مطالعه نداشتن در جامعه باید احساس شود.
آیتالله دینپرور عنوان کرد: در جامعه امروز انسانها باید به طور دائم به دنبال کسب علوم جدید در حوزههای مختلف باشند. امضای تفاهمنامه میان نهاد کتابخانههای عمومی کشور و بنیاد نهجالبلاغه فرصت وسیعی را فراهم میکند تا بتوان از طریق کتابخانهها نسل جوان را با این کتاب ارزشمند آشنا کرد.
رییس بنیاد نهجالبلاغه گفت: در راستای ترویج فرهنگ دینی به ویژه کتاب نهجالبلاغه تجربه خوبی را در استان اردبیل داریم. براساس فراخوان قرار بود بنیاد نهجالبلاغه استان اردبیل 80 مربی در حوزه نهجالبلاغه را جذب کند که با مشارکت مراکز فرهنگی 400 نفر در این حوزه ثبتنام کردند. این استقبال نشاندهنده این است که افراد به حوزه دین علاقمند هستند و ضرورت دارد استعدادها در این زمینه شناسایی شوند.
وی عنوان کرد: اصحاب رسانه یک رسالت معنوی و دینی و در عین حال یک وظیفه فرهنگی دارند. قسمت اعظم گسترش کلام فرهنگ علوی و نهجالبلاغه بر عهده اصحاب رسانه است که با اتکا بر ذوق فرهنگی خود، مردم را به سوی محتوای نهجالبلاغه هدایت کنند.
واعظی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این مراسم اظهار کرد: موضوع نهجالبلاغه بعد از انقلاب اسلامی بسیار مورد توجه قرار گرفت. هدف نهاد کتابخانههای عمومی کشور ارتقای مطالعه مفید در میان ایرانیان است و اگر قرار باشد یک قله برای مطالعه مردم این سرزمین در نظر گرفته شود؛ آن کتاب قرآن کریم است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور عنوان کرد: گزارش اداره کل منابع نهاد کتابخانههای عمومی کشور نشان میدهد تعداد ترجمههای قرآنی بعد از انقلاب اسلامی چندین برابر ترجمههایی است که در طول تاریخ اسلام تا انقلاب اسلامی تدوین شده است. توجه به نهجالبلاغه برخلاف تمرکز زیاد بر روی قرآن کریم بسیار کم بوده است در حالی که پس از قرآن کریم هیچ کتابی مانند نهجالبلاغه در تراز این کتاب آسمانی نیست.
واعظی تاکید کرد: کتابهای آسمانی دیگر مانند تورات و انجیل اگر تحریف نمیشدند سرمایههای بزرگی برای بشریت بودند اما آنچه امروز به دست ما رسیده است آثار قابل استنادی نیستند. نهجالبلاغه كتابي است که از حضرت علی(ع) به شیعیان رسیده و اثری تحریف نشده است که بسیار محل استناد دارد.
وی عنوان کرد: دستگاههای فرهنگی و حتی دینی مانند حوزههای علمیه سازمان تبلیغات اسلامی باید برای معرفی کتاب نهجالبلاغه فعالیت خود را دو چندان کنند زیرا افرادی که با این کتاب انس پیدا میکنند سبک زندگی و شیوه رفتارشان تغییر میکند و در پایان از طریق این کتاب میتوان به بخشهایی از متون قرآنی دست پیدا کرد.
چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۶
نظر شما