کتاب «سازکارهای حمایت از حقوق مکتسبه اشخاص حقیقی در کشور بیگانه» نوشته مرتضی رستمی از سوی انتشارات خرسندی منتشر شد.
این کتاب از دو فصل تشکیل شده است. نویسنده در مبحث اول فصل نخست کتابش به بررسی مفهوم و مبانی و عناصر حقوق مکتسبه تامین اجتماعی میپردازد.
مبحث دوم فصل نخست، مختص به طرح سازکارهای جهانی حمایت از حقوق مکتسبه تامین اجتماعی از جمله سازکارهای سازمان بینالمللی کار، سازمان ملل متحد، بانک جهانی و اتحادیه بینالمللی تامین اجتماعی در کنار سازکارهای منطقهای، مانند سازکارهای اتحادیه اروپا، جامعه توسعه جنوب افریقا، جامعه کارائیب و شورای همکاری خلیج فارس است.
نویسنده در مبحث سوم نخستین فصل از این کتاب، مهمترین چالشهای فراروی تضمین حقوق مکتسبه تامین اجتماعی اتباع بیگانه را بیان کرده و پس از آن، راهکارهایی را برای ارتقای این حق ارایه میدهد.
فصل دوم این کتاب نیز در سه مبحث به بررسی جزیی حقوق مکتسبه بر اموال و احوال شخصی اتباع بیگانه میپردازد.
مبحث نخست این فصل مربوط به تحلیل حقوق مکتسبه اتباع بیگانه بر اموال منقول مادی و حقوق مکتسبه ناشی از احوال شخصیه، از بعد حقوق بشری است. در این کتاب پس از تبیین مفهوم، عناصر، شرایط استناد به این حق، موانع اجرای آن را مطرح میکند.
نویسنده در مبحث دوم سازکارهای بینالمللی حمایت از حقوق مکتسبه بر اموال و احوال شخصیه، شامل سازکارهای سازمان کنفرانس حقوق بینالملل خصوصی لاهه و سازمان ملل متحد را بررسی میکند.
مبحث پایانی این فصل نیز راهکارهایی را برای رهایی از موانع ذکر شده در مباحث پیشین و تضمین این حق معرفی میکند.
راهکارهایی شامل قاعدهمند کردن بهکارگیری قاعدههای نظم عمومی و تقلب نسبت به قانون، تصویب یا الحاق به برخی اسناد مصوب دو سازمان مذکور و جبران خسارات وارده به تبعه بیگانه در اثر سلب حق مکتسبه وی بر اموال.
کتاب «سازکارهای حمایت از حقوق مکتسبه اشخاص حقیقی در کشور بیگانه» نوشته مرتضی رستمی، دانشجوی دکترای حقوق عمومی پردیس فارابی دانشگاه تهران با مقدمه دکتر نجادعلی الماسی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در 196 صفحه با شمارگان 500 نسخه و بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات خرسندی منتشر شده است.
نظر شما