سید محمود حسینی، عضو شورای برنامهریزی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره افزایش قیمت غرفههای نمایشگاه پس از 8 سال گفت: افزایش قیمت امسال نسبت به سالهای گذشته تغییر چندانی نداشته است و تنها 20 درصد به قیمتها افزوده شده است.
وی درباره شورای برنامهریزی نمایشگاه کتاب تهران گفت: این کمیته از اعضا مجرب و با تجربه که در سالیان گذشته در برگزاری نمایشگاه شرکت داشتند، تشکیل شده است. از سوی دیگر این قیمت با تعامل با ناشران و اتحادیههای نشر تعیین شده است.
حسینی با اشاره به هزینه 130 هزار تومانی برای هر متر مربع از غرفهها گفت: هر متر مربع از غرفهها نمایشگاه کتاب حداقل 130 هزار تومان برای دولت هزینه دارد. این در حالی است که دولت 100 هزار تومان از این هزینه را خود تقبل میکند و بخش اندکی از هزینه را از ناشران دریافت میکند.
حسینی درباره تخفیف 50 درصدی ناشران شهرستانی گفت: همچنین این قیمت برای ناشران شهرستانی کاهش 50 درصدی دارد و آنها با نصف قیمتهای تعیین شده در نمایشگاه حاضر میشوند. معاونت فرهنگی به خوبی از مشکلات ناشران در سالهای گذشته آگاه است و در جلسات شورای برنامهریزی نیز تلاش شد با توجه به این موضوع تصمیم گیری انجام شود.
وی افزود: آقای صالحی با اقداماتی که انجام دادند بیشترین حمایت را از ناشران انجام دادند و تغییرات کمی در اجارهبهای غرفهها رخ داد.
وی درباره اعتراضات برخی از ناشران نیز گفت: برخی در کشور به دنبال شایعه پراکنی و انتشار اخبار کذب هستند. اگر این شرایط به درستی بررسی شوند این ناشران متوجه خواهند شد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقریبا به طور مجانی نمایشگاه کتاب را برای ناشران برگزار میکند.
افزایش اجاره بها با همفکری اتحادیه ناشران صورت گرفت
همچنین همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی در پاسخ به اعتراض برخی از ناشران درباره اجاره بهای غرفهها در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: به نظر میرسد که شورای برنامهریزی نمایشگاه با یک نگاه منطقی بحث اجاره غرفهها را با یک همفکری و نظرخواهی از مجموعه اتحادیه ناشران انجام داده است. این تصمیم کاملا در تعامل با ناشران اتخاذ شده است.
وی افزود: این قیمتها به مدت 8 سال ثابت بودند و تغییر در تعرفه قیمتها بعد از این همه مدت کاملا منطقی به نظر میرسد.
دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۰
نظر شما