یکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۰
180 شاعر در شب شعر انقلاب/ حسی که عسکری را از دریافت هدیه باز داشت!

مهدی عرب خالقی دبیر دومین دوره شب‌های شعر انقلاب در آیین پایانی این مراسم، با بیان این‌که 180 شاعر سراسر کشور میهمان «شب‌های شعر انقلاب» بودند گفت: 30 تن از آنان بانوان شاعر و 15 تن نیز از اهل سنت بودند. در پایان از محمدمهدی سیار و حامد عسکری قدردانی شد اما عسکری که می‌گفت دچار حس و حال خاصی است، از دریافت هدیه امتناع کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین پایانی دومین دوره شب‌های شعر انقلاب اسلامی، شامگاه گذشته، پنجم بهمن‌ 92 بهمن با حضور بسیاری ازشاعران کشور در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

محسن مومنی شریف، رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در ابتدای این مراسم، گفت: «رویکرد مردمی» بی‌تردید یکی از ویژگی‌های سبک ادبی انقلاب اسلامی است و این موضوع را با نگاهی به دوره قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، نیز می‌توان در آثار مشاهده کرد.

شریف ادامه داد: در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ادبیات هیچ نسبتی با مردم نداشت. اما اکنون وضعیت ما تغییر پیدا کرده است و باید قدردان و شاکر این موضوع باشیم.

در ادامه شاعرانی چون حمید سبزواری، محمدعلی بهمنی، محمود اکرامی‌فر، فاضل نظری، علیرضا قزوه و محمدرضا عبد‌الملکیان، حبیبی کسبی، حامد عسگری، سعید بیابانکی، علی‌انسانی، قربان ولیئی، محسن رضوانی، حسین اسرافیلی و غلامرضا سازگار به شعرخوانی پرداختند.

حمید سبزواری شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی دربخشی از شعر خود برای حاضران چنین سرود: «برآیید برآیید به وحدت بگرایید، که از باغ وفایید که از اصل ولایید/ شما امت خاصید، شما اسوه ناسید، شما اصل و اساسید شما باب رجایید/ اگر رمز هبوط است شما سر فرودید، اگر راز عروج است شما مرغ هوایید»

مهدی عرب‌خالقی، دبیر دومین دوره شب‌های شعر انقلاب، در این مراسم شعر انقلاب اسلامی را شاخه‌ای از شعر اهل بیت(ع) معرفی کرد و در ارایه گزارش کوتاهی از این برنامه گفت: سال گذشته در سه استان این برنامه را برگزار کردیم. امسال شب‌های شعر انقلاب با همکاری علیرضا قزوه، استان‌های خوزستان، فارس، سیستان و بلوچستان، کردستان، اصفهان و تهران با حضور 180 شاعر که 30 تن از آنان از میان بانوان و 15 تن نیز از مسلمانان اهل سنت بودند برگزار شد.

سخنران پایانی این مراسم غلامعلی‌ حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بود که با تاخیر بسیاری به برنامه رسید. وی با ابراز عذرخواهی از تاخیر پیش آمده گفت: با هر تحول اجتماعی عمیق‌ و ریشه‌داری یک تحول در حوزه زبان و ادبیات نیز ایجاد می‌شود. از ظهور اسلام در ایران زبان و ادبیات شروع به تحول کرد و این موضوع تا دوره‌های بعد، حتی تا 100 سال پیش، همزمان با دوره مشروطه نیز ادامه داشت.

وی خود را از افرادی دانست که تحول در شعر و ادبیات را در پیش از انقلاب اسلامی کاملا شهود کرده است و افزود: هیچگاه رشته تحصیلی‌ام به شعر و ادبیات مرتبط نبوده است اما همواره خود را علاقه‌مند به ادبیات یافته‌ام. کتاب‌های جیبی را پس از فارغ‌التحصیلی در این زمنیه می‌خریدم و در کنار آن مجله‌های ادبی روشنفکری را می‌خواندم.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی سپس اظهار کرد: برای آن‌که بدانید وضعیت شعر در ایران به برکت انقلاب اسلامی چه تغییری کرده و به کجا رسیده است، باید «مجله فردوسی» منتشر شده در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را مطالعه کنید تا بدانید زبان، بیان و مضمون به واسطه انقلاب اسلامی تا چه اندازه رشد داشته است.

حداد عادل با اشاره به حضورش در شب‌های شعر گوته که در مهر 57 برگزار می‌شد، گفت: مجموعه شعر‌های قرائت شده در آن جلسه‌ها که بعد‌ها منتشر شد را در اختیار دارم. برخی از آن شعر‌ها با حال و هوای انقلاب پیوند خورده بود. اگر مقایسه‌ای میان آن شعر‌ها را با شعر‌های امروزی داشته باشید، متوجه تحول ادبیات به واسطه انقلاب اسلامی خواهید شد. شعر برای ما سرمایه‌ای ملی است که به برکت انقلاب اسلامی جان گرفته است.

وی درباره فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و تاسیس گروه ادبیات انقلاب اسلامی در آن گفت: سعی کرده‌ایم در این گروه برای درس «ادبیات انقلاب اسلامی» در دانشگاه‌ها کتاب درسی تولید کنیم که این اثر در گام اول تولید شده و در حال تدریس است. همچنین مجله‌ای با عنوان «ادبیات انقلاب اسلامی» منتشر شده است که هدف آن بررسی و انعکاس تحولات عرصه ادبیات انقلاب است. امیدوارم نخستین شماره این مجله، در 22 بهمن 92 در اختیار علاقه مندان به شعر قرار گیرد.

غزل سروده حداد عادل برای محمدکاظم کاظمی پایان بخش سخنرانی‌ها در این برنامه بود. وی در بخشی از این غزل چنین سرود: یاد او شب تا سحر بیدار می‌دارد مرا، تا سحر با دیده خون بار می‌دارد مرا/ هر کسی در زندگانی با خیالی دلخوش است، عشق خوش دل از خیال یار می‌دارد مرا/ قافیه اندیشم اما نازنین دلدار من، سرخوش از اندیشه دیدار می‌دارد مرا/ ماه اگر در آسمان، محروم می‌ماند ز مهر، ماه من از مهر برخوردار می‌دارد مرا...

در پایان این برنامه از محمدمهدی سیار و حامد عسکری به عنوان دو تن از شاعران جوان انقلاب اسلامی، با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی قدردانی شد اما عسکری با آن‌که نامش برای دریافت هدیه بیش از سه بار اعلام شد، روی سن حاضر نشد و سالن را ترک کرد. حتی تلاش‌های برخی شاعران نیز نتوانست او را برای دریافت جایزه به سالن برگرداند. وی به ایبنا گفت: دچار حس و حال خاصی هستم که نمی‌توانم صحبت کنم!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها