یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۷
کمبود کتاب‌های پزشکی برطرف شده است/رویکرد تالیف نداریم

مدیرمسوول انتشارات تیمورزاده، بیان کرد: پس از وقوع انقلاب اسلامی، کمبود کتاب‌های پزشکی برطرف شده، اما همچنان از فقر تالیف در این عرصه رنج می‌بریم.

دکتر فرهاد تیمور‌زاده، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: بسیاری از پزشکان و متخصصانی که در حال حاضر در رشته‌های گوناگون پزشکی در حال فعالیت هستند از کمبود منابع مطالعاتی در سال‌های پیش از انقلاب گله‌مند بودند، که این موضوع پس از وقوع انقلاب اسلامی در سال 57 در کشور برطرف شده است. انقلاب، تحولات بسیاری در شاخه‌های مختلف علمی ایجاد کرد.

درخشش تولید کتاب از دهه 70
این ناشر که سابقه‌ای بیش از 20 سال در عرصه نشر کتاب‌های پزشکی دارد، در پاسخ به این سوال که «تولید و چاپ کتاب های پزشکی از چه سال‌هایی روندی روبه ‌رشد داشته است؟» گفت: بین سال‌های 64 تا 72 خودم دانشجوی رشته پزشکی بودم و کمبود منابع را احساس می‌کردم. جبران این نقیصه در نظام آموزش عالی کشور، از سال‌ 1373 در کشور آغاز شده و روند روبه رشدی داشته است.

تالیف کتاب بومی؛ پرهیز از توجه صرف به ترجمه منابع خارجی
تیمورزاده، با اشاره به این‌که امروزه در تمامی 60 حوزه تخصصی پزشکی در کشور کتاب منتشر می‌شود، افزود: متاسفانه بیشتر کتاب‌های پزشکی ما از منابع آمریکایی ترجمه می‌شوند و رویکرد تالیف در بین متخصصان کشور بسیار کمرنگ است. تالیف کتاب‌های بومی با حضور متخصصان مجرب از سراسر کشور، می‌تواند فتح باب مناسبی برای گردهمایی‌های علمی باشد تا با این اقدام از منابع آمریکایی که امروزه مورد ترجمه قرار می‌گیرند، پرهیز شود.

وی درباره دلایل نبود تالیفات مناسب دانشگاهی در شاخه‌های مختلف علم پزشکی، اظهار کرد: تدریس و فعالیت‌های روزمره درمان در بیمارستان‌ها و مطب‌ها، عمده وقت متخصصان را به خود اختصاص داده، به‌طوری‌که کمتر فرصتی برای تالیف کتاب‌های باکیفیت پیدا می‌کنند.

کتاب مستقل تالیف کنیم
مولف کتاب «راهنمای جیبی پزشکان و اورژانس‌های داخلی» با تاکید مجدد بر تولید کتاب‌های پزشکی بعد از وقوع انقلاب، توضیح داد: هم‌اکنون کشور از لحاظ پیشرفت و توسعه علمی و وضعیت ویژه در منطقه، در مرحله‌ای قرار دارد که بایستی به‌طور مستقل در زمینه‌های مختلف علمی از جمله پزشکی، کتاب تالیف کنیم.

لزوم سیاستگزاری مناسب دولت

مدیرمسوول انتشارات تیمورزاده، از پتانسیل مناسب برای تالیفات خوب، کاربردی و باکیفیت در بین متخصصان کشور خبر داد و گفت: این پتانسیل‌ها با سیاستگزاری‌های مناسب از سوی دولت شکوفا می‌شوند، تا کشور در عرصه تالیف کتاب‌های تخصصی پزشکی به استقلال دست‌ یابد.

وی، تالیف و رونمایی از کتاب‌های بومی را تنها راهکار استقلال کشور از منابع خارجی دانست و افزود: ایجاد فرهنگ همکاری در بین متخصصان برای تالیف کتاب‌های گروهی، یکی از راهکارهایی است که از این پس کتاب‌های بومی بدون ذکر منابع خارجی و به‌طور‌ عمده آمریکایی، در دانشگاه‌های کشور تدریس شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها