«به سوی صبح» به مرور دوران کودکی تا انقلاب اسلامی میپردازد. «اندوه سرد» شرح نحوه حضور در سپاه پاسداران، فعالیت در پاوه و روزهای نخست ازدواج همت با همسرش است و «دشتهای سوخته» مبارزات و زندگی خانوادگی شهید همت را توامان تصویر میکند.
در بخشی از مقدمه کتاب «همت» میخوانیم: «این کتاب را نه برای آنان که شهید همت را بهتر از من میشناسند و با او زیستهاند، بلکه برای کسانی نوشتهام که از او فقط نامی شنیدهاند و یا حد اکثر هر روز از اتوبان او رد میشوند بدون آنکه بدانند به راستی این مرد که بوده است؟»
نگارنده برای نوشتن «همت» 15 سال زمان گذاشته است و در این مدت تمامی اسناد، کتابها، فیلمها و نوارهای صوتی که درباره زندگی شهید ابراهیم همت منتشر شده را مورد مطالعه قرار داده و علاوه بر استفاده از گفتههای خود شهید، از نوشتهها، خاطرات، گفتهها و روایتهای خانواده نزدیک و دور شهید همت و نیز همرزمان وی نیز بهره برده است.
در صفحه 276 کتاب در ادامه شرح مبارزههای شهید همت برای به پیروزی رساندن انقلاب اسلامی میخوانیم: «... همه از ابتکار عمل و نقشهی ابراهیم استقبال کردند و پس از تقسیم مسوولیتها، هر کدام دنبال ماموریت خود رفتند. سحر، در زیر وزش هوای خنک بهمن ماه سال 1357، همزمان صدها جوان از صدها نقطهی شهرضا با فریاد الله اکبر ابراهیم همت، الله اکبر سر دادند. گلولههای پارچهای آتشین را به سوی نظامیهای رژیم پرتاب کردند. این هیامهوی دستهجمعی و گلولههای آتشین خواب سحرگاهی نظامیها و بسیاری از مردم شهر را بر هم زد و همه وحشتزده شدند...»
«همت» را انتشارات روزگار با همکاری انتشارات پلاک هشت اول بهمن 1392 با شمارگان سههزار و 300 نسخه، در یکهزار و 152 صفحه، قطع رقعی و به بهای 400هزار ریال منتشر کرده است.
نظر شما