یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۷
ملاک‌های ارزشیابی آثار هنرمندان از نگاه دبیر جدید

دبیر جديد شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور گفت: برای ارزشیابی آثار هنری، پرهیز از سلیقه‌گرایی و ایجاد اختلاف میان هنرمندان، تعیین سطح آثار هنری از سوی کمیته‌های تخصصی و خبرگان هر فن صورت می‌گیرد و جایی برای دلخوری نیست.

محمد مجتبی حسینی، مدیر عامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک  که به تازگی در حکمی ازسوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مشاور وزیر و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور انتخاب شده است، درباره ملاک‌ها و تعیین ارزشیابی آثار هنری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ایبنا به گفت‌وگو پرداخت. 

حسینی عنوان کرد: برای ارزشیابی آثار هنری و پرهیز از سلیقه‌گرایی در تعیین سطح آثار آیین نامه‌ها و روشنامه‌های اجرایی بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر این‌که باید بپذیریم هنر یک امر ذوقی است، عنوان کرد: هر رشته هنری قواعد و شیوه‌ای خاص برای تشخیص آثار آن حوزه دارد و هنرمندان و خبرگان هر فن نمی‌گذارند این اختلاف سلیقه آن‌قدر زیاد شود تا باعث دلخوری افراد شود. 

مدیر عامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک درباره شورای ارزشیابی آثار هنری گفت: شورای ارزشیابی آثار هنرمندان، نویسندگان و شاعران مصوبه 569 شورای عالی انقلاب فرهنگی برای آن دسته از هنرمندانی برجسته‌آی که متاسفانه مدرک تحصیلی آن‌ها، کفاف تجربه و تبحرشان را نمی‌‌دهد اقدام به تعیین سطح آثار و مطابقت با مدرک تحصیلی آنان می‌کند. 

رییس شورای ارزشیابی آثار هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: بر اساس این مصوبه، در پنج سطح آثار هنری ارزشیابی می‌شوند که ازسطح پنجم معادل دیپلم تا سطح نخست برابر با دکتری تقسیم‌بندی می‌شوند.

مدیر عامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک اظهار کرد: شورای ارزشیابی هنرمندان ترکیبی از نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان مدیریت و برنامة ریزی ( توسعه و برنامة ریزی ریاست جمهوری) و دو نفر از اساتید برجسته هنری به انتخاب رییس شورای ارزشیابی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین تایید شورای هنری شورای عالی انقلاب فرهنگی است. 

حسینی عنوان کرد: نماینده فرهنگستان هنر و نمایندگانی از سایر دستگاه‌ها مانند صداو سیما، فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و همچنین سازمان میراث فرهنگی هم در این شورا حضور دارند. 

وی گفت: بر اساس آثار و آفرینشگری هنری و دیدگاه کمیته‌های تخصصی که در ذیل معاونت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آثار را ارزیابی و تایید می‌کند، ارزش آثار هنری هنرمندان به لحاظ تطابق تحصیلی معادل درجه یک تا پنج هنری تعیین می‌شوند.

مدیر عامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک اظهار کرد: سازمان استخدامی کشوری هم تابع این مصوبه است و در صورتی که این اثر در آن درجه تایید شود، مورد تایید خواهد بود. 

وی درباره کمیته‌های تخصصی هنری در شورای ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: کمیته‌های تخصصی هنری در معاونت هنری شامل هنر‌های تجسمی، عکاسی، گرافیک، طراحی صحنه و دکور و این کمیته‌ها در  معاونت فرهنگی شامل کمیته‌های شعر بزرگسال و کودک و همچنین داستان بزرگسال و کودک، ترجمه و فیلنامه است.
 
حسینی درباره وضعیت کتابخانه‌های تخصصی هنری و مجموعه‌سازی آن‌‌ها گفت: این کتابخانه‌ها اکنون وضعیت مناسبی دارند. به عنوان مثال؛ موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با تدوین آیین نامه تامین منابع در طول پنج سال اکنون به گنجینه مهمی ازآثار هنری به ویژه در حوزه اسلامی تبدیل شده است. 

وی با تاکید بر این‌که 40 سال اخیر را باید یکی از مقاطع رشد هنر در طول دوران‌های تاریخی گذشته دانست، گفت: دوره اخیر را به لحاظ مهارت و سلطه بر فنون هنری می‌توان با هر دوره تاریخی مقایسه کرد. هنر امروز فاقدکمبود آنات و رشحات اشراقی هنر است.

مدیر عامل موسسه کتابخانه و موزه ملی عنوان کرد: پیشرفت فنی و سلطه بر فنون هنری در دوره کنونی به این دلیل است که موزه‌ها خدمات بیشتری به هنرمندان عرضه می‌کنند، کتاب‌های بیشتری منتشر می‌شود و هنرمندان به معیار و الگوی هنری دسترسی دارند به همین دلیل توانستند هنر را ارتقا دهند. 

حسینی گفت: این دوره را با دهه 1330 و1340 مقایسه کنید که موزه‌ها بسته‌تر بودند، ناشران کمتری آثار هنری چاپ می‌کردند یا به انتشار آثار هنری توجه نمی‌کردند اما امروز ناشران متخصص چاپ و نشر آثار هنری بیشتر شدند.

وی افزود: در طول پنج سال گذشته 50 جلد کتاب با مشارکت موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک منتشر شده است چاپ این آثار نشان می‌‌دهد که هنرمندان از نظر مهارت ارتقا پیدا کردند و ضعف در رشحات هنری باید با پژوهش در هنر درست ‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها