به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در جلسات این ترم کوشش خواهد شد که با بررسی محورهای اصلی اندیشههای برخی از متفکران پستمدرن مانند ژاک دریدا، میشل فوکو، ژیل دولوز و ژان فرانسوا لیوتار زمینههایی برای اندیشیدن در باب این وضع تاریخی فراهم آید.
در توضیح این درسگفتار آمده است که «هرچند که پس از هگل شاهد رواج اعتراض به استیلای تمام عیار منطق و تفکر غربی و منحصر شدن تمام حقیقت در محدوده آن هستیم، اما تنها بعد از ظهور اندیشههای نیچه و هایدگر است که امکان طرح پرسش از تمام تاریخ تفکر غربی فراهم میآید و درست در چنین فضایی است که اندیشمندان پستمدرن راه پرسش از معنای تجدد (مدرنیته) را گشوده یافتهاند و با توجه به شرایط تجدد، امید به آینده آن را کاملا بیاساس نشان دادهاند.
با این همه، آنان تنها از سست شدن عهد بشر متجدد سخن میگویند و هرگز خود را جدا و گسیخته از تاریخ تجدد نمیدانند و مدعی عبور از آن نیستند. پست مدرنیته، آغاز تاریخ و عهد تازهای برای بشر نیست و چنان که گفته شد، میتوان آن را همان مدرنیته دانست، اما مدرنیتهای که به خودآگاهی رسیده و در پرتو این خودآگاهی، به منفک نبودن عقل و راسیونالیته غربی از افسانه و اسطوره راه برده و از ضعف و محدودیت آن آگاه شده است.»
درسگفتار «درآمدی بـر اندیشـههای پـستمدرن» با تدریس دکتر مهدی بنایی، از فردا 15 بهمنماه از ساعت 16 تا 18 به دو صورت حضوری و مجازی در موسسه روزگار نو برگزار میشود.
موسسه فرهنگی هنری روزگار نو در تهران، خیابان حافظ، بالاتر از تقاطع انقلاب، بن بست حیات، شماره 12، طبقه دوم واقع است و علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره 88807188، سامانه پیامکی 30007227001224 یا ست الکترونیکی rouzegareno@gmail.com ارتباط برقرار کنند.
علاقهمندان برای ثبت نام میتوانند به نشانی اینترنتی WWW.Roozegareno.net مراجعه کنند.
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۲
نظر شما