22 بهمن ماه يادآور دلاور مرداني است كه بدون چشم داشت به پست، مقام و ثروت براي پيروزي انقلاب آرماني خود تلاش كردند، بيترديد نقش تلاشگران صنعت چاپ در تبليغات و اطلاعرساني اين انقلاب غير قابل انكار است.
بيترديد عوامل متعددي در پيروزي انقلاب اسلامي نقش داشته است كه صنعت چاپ يكي از آنهاست، در روزهايي كه داشتن يك عكس از حضرت امام خميني (ره) جرم بود و در برخي مواقع حكم اعدام داشت، شيرمرداني چون برادران كلاري، عربستاني، جعفري و سرابيانها به چاپ سه شيفته عكس و اعلاميه حضرت امام (ره) ميپرداختند.
با نگاهي به تاريخ متوجه خواهيم شد كه از دوران شکلگیری نهضت مشروطه، بارها شاهد حضور صنعت چاپ در فعاليتهاي سياسي مانند چاپ بیانیه، شبنامه، روزنامه و کتاب بودهايم. بايد بپذیریم در دنيايي كه نه از اينترنت خبري بود و نه از ماهواره و تلويزيون، بیتردید ظهور صنعت چاپ، انقلابي در اطلاعرساني بود و تاثیر آن در انقلابها و اصلاحات بزرگ سیاسی، مذهبی و اقتصادی سدههای گذشته، غیرقابل چشمپوشی است.
با آغاز فعاليتهاي حضرت امام خميني(ره) در سال 1342 و شروع مبارزات جدي، دسترسي به حضرت امام كه آن روزها با نام «حاجآقا روحالله» خطاب ميشد كم شد و ايشان صحبتها و نظرات خود را مينوشتند و به نزديكان خود ميدادند و آنها با نوشتن چندين رونوشت آن را در سطح جامعه پخش ميكردند، با توجه به تعداد زياد طرفداران حضرت امام (ره)، اين كار با مشكل روبهرو بود و انقلابيون مجبور شدند اعلاميه را به وسيله چاپخانهداران امين منتشر و در سطح جامعه پخش كنند.
تصور كنيد با توجه به محدود بودن امكانات اطلاعرساني آن دوران، اگر صنعت چاپ وجود نداشت اطلاع اخبار و صحبتهاي امام چقدر سخت و مشكل ميشد، البته در آن دوران چاپ اعلاميه به همين سادگي نبود و اگر چاپچي را شناسايي ميكردند، حكمي غير از اعدام در انتظارش نبود.
با شروع تظاهرات مردمي در شهرهاي بزرگ احساس شد كه تظاهراتها چيزي كم دارد، از اين رو چاپچيهايي مانند عربستاني و جعفري به چاپ عكس حضرت امام (ره) پرداختند و ديري نپاييد كه تمام شهرها مملو از عكسهاي بنيانگذار نظام مقدس جمهوري اسلامي شد.
امروز ايران اسلامي ميراثدار انقلاب مرداني است كه در آن شرايط سخت با چاپ اعلاميهها و بيانات حضرت امام خميني (ره) به تبليغ و گسترش دين خود پرداختند و در اين راه از هيچ چيز باكي نداشتند./
نظر شما