به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانههای عمومی کشور در جلسه علني روز يكشنبه 17 اسفندماه سال 1382 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 25 اسفندماه همان سال به تایید شورای نگهبان رسید. نهاد کتابخانههای عمومی کشور یک نهاد غیر دولتی است که به شکل هیات امنایی اداره میشود.
اعضای هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی کشور شامل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (رییس هیات امنا)، رییس شورای عالی استانها، معاون ذیربط از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و یک عضو از کمیسیون فرهنگی به پیشنهاد آن کمیسیون و تصویب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر و همچنین رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.
پنج نفر از صاحبنظران و شخصیتهای علمی و فرهنگی کشور که حداقل دو نفر از آنها را بانوان تشکیل میدهند به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حکم رییس جمهوری برای چهار سال انتخاب میشوند.
اعضای حقیقی و حقوقی هیات امنای پیشین نهاد کتابخانههای عمومی کشور شامل دكتر سيد محمدحسيني، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سابق، اسحاق صلاحي كجور، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، دكتر رضا داوري اردكاني، رييس فرهنگستان علوم و عضو هيات امنا، مهندس مهدي چمران، رييس شوراي عالي استان ها، دكتر علي زارعي نجف دري،، مشاور رييس جمهوری پیشین و مديرعامل انتشارات علمي فرهنگي، دكتر داوود منظور، معاون برنامه ریزی و رحيم مبيني، معاون بودجه معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري و سید علی حسینی، محبوبه مباشری، دكتر سيمين دخت وحيدي بودند.
در دوره پیشین در اسفند ماه 1390، منصور واعظی، رضا داوری اردکانی، سیمیندخت وحیدی و محبوبه مباشری به عنوان چهار عضو حقیقی اعضای هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی کشور ازسوی محمود احمدی نژاد به مدت چهار سال انتخاب شده بودند.
روز گذشته نیز بر اساس حکم رییس جمهوری، دکتر سیدعباس صالحی شریعتی، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی حسینی، محمدحسین ملک احمدی، دکتر فریده عصاره و دکتر مهردخت وزیرپور کشمیری به عضویت «هیات امنای کتابخانههای عمومی کشور» منصوب شدند.
«سید عباس صالحی»، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در حکم رییس جمهوری به عنوان عضو جدید هیات امنای کتابخانههای عمومی کشور منصوب شده است، چهره شناخته شده ای دارد. از تالیفات این شخصیت فرهنگی می توان به «تفسیر راهنما» اشاره کرد که در آن نقش محقق را داشت، کتاب «حوزه و روحانیت»، «دانشگاه و دانشجو» از دیگر تالیفات اوست، البته 22 مقاله هم نوشته که از آن جمله میتوان به، ابوذر امام، اسوه امام، امام و سلوک تفسیری و... اشاره کرد.
این عضو جدید هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی کشور در حوزه فقه و اصول، فلسفه و علوم قرآنی تخصص دارد. صالحی در حوزه مطبوعات هم دارای سابقه است و مدتی سردبیر مجله حوزه بود. سال 76 به عنوان مدیر مسوول نشریه پژوهشهای قرآنی منصوب شد. وی از همان سال عضو هیات تحریریه نشریات فقه اهل بیت و کاوش فقه شد. در کارنامه وی مدیر مسوولی و سردبیری نشریه پگاه هم دیده میشود.
«حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی حسینی» که پیش از این نیز به عنوان نماینده مجلس دوره هشتم عضو هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی کشور بود این بار به عنوان عضو حقیقی و شخصیت فرهنگی از رییس جمهوری حکم گرفت. وی ازسال 1387 تا 1391 عضو هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی بود.
مدیریت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای خوزستان، سمنان، خراسان رضوی و شهرستان گرمسار در کارنامه وی دیده میشود. نمایندگی دوره هشتم مجلس شورای اسلامی، عضو پیشین کمیسیون فرهنگی مجلس در دوره هشتم، نماینده مردم نیشابور در همین دوره، دبیر کلی نهضت مطالعه مفید کشور و عضو فراکسیون روحانیون از سوابق دیگر این شخص به حساب می آید. وی کارشناسی فلسفه غرب و کارشناسی ارشد حقوق و روابط بینالملل را از دانشگاه تهران اخذ کرده است.
دبیر کل سابق نهاد کتابخانههای عمومی کشور، «محمد حسین ملک احمدی» انتخاب دیگر رییس جمهوری برای عضویت در هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی کشور است. ملک احمدی پس از برکناری از دبیر کلی نهاد در سال 84 به وزارت علوم رفت و در دولت یازدهم هم حکم مدیر کلی دفتر آموزش های آزاد این وزارتخانه را دریافت کرد.
در سال 86 در شرایطی که هنوز دو سال از حکم ریاست محمد حسین ملک احمدی، دبیر کل آن زمان نهاد باقی مانده بود منصور واعظی با حکم صفار هرندی، وزیر وقت و ارشاد اسلامی در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد جایگزین وی شد و اکنون بار دیگر این شخص به عنوان دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و عضو هیات امنای این نهاد است.
«دکتر فريده عصاره»، استاد گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشکده علوم تربيتی و روانشناسی دانشگاه شهيد چمران اهواز نام دیگری است که در حکم حجت آلسلام و المسلمین حسن روحانی دیده میشود.
این عضو جدید هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی کشور دارای مدرک کارشناسی زبان و ادبيات انگليسی از دانشگاه جندی شاپور 1352، کارشناسی ارشد در رشته کتابداری از دانشگاه تهران 1365 و مربی گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه شهيد چمران اهواز 1366 و دکترای کتابداری و اطلاع رسانی از دانشگاه نيوسات ويلز، سيدنی استراليا درسال 1375 است.
استادیاری گروه کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشیاری گروه کتابداری و اطلاع رسانی این دانشگاه در سال 81 و استادی گروه کتابداری و اطلاعرسانی همان دانشگاه از دیگر سوابق علمی وی محسوب میشود.
«مهردخت وزیر پور کشمیری»، عضو هیات علمی گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال شخص دیگری است که از سوی رییس جمهوری به عنوان عضو جدید هیات امنای نهاد کتابخانههای عمومی کشور انتخاب شده است.
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۰
نظر شما