سه‌شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۴
سینمای ایران مورد احترام سینمای جهان است

آیین اختتامیه سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با حضور مسوولان و هنرمندان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم اختتامیه جشنواره فجر با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی با حدود 50 دقیقه تاخیر و با اجرای محمد رضا شهیدی فر آغاز شد.

علی جنتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور، حسن فریدون، دستیار ویژه رئیس‌جمهور ، حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی ارشد رئیس‌جمهوری، ایوبی، رئیس سازمان سینمایی، رضاداد دبیرجشنواره فیلم فجر و محمدرضا جعفری‌جلوه، مدیرعامل سازمان فارابی  از چهره های حاضر در این مراسم بودند . عباس آخوندی، وزیر راه و مسکن و شهرسازی نیز در کنار هنرمندان در این مراسم حضور داشت.

رضا داد در سخنان کوتاهی با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب ایران و خیرمقدم به حضور مقامات دولتی در این مراسم، آرزوی سالی پر از امید برای سینمای ایران کرد.

علی جنتی نیز در این مراسم به هنرمندان خلاق که با آفرینش‌های خود پیام اخلاق و اصالت و فرهنگ را بر دریچه سیم‌گون سینما می‌رسانند و به همه پیشکسوتان، به سوداگران سیمرغ و به آنان که با خلاقیت ، قله‌های جهانی سینما را درنوردید تبریک گفت و اظهار کرد: امسال پرنده افسانه ای ایران در سی‌ودومین سفر خود امیدوار و پرنشاط پرگشود . امسال سیمرغ پیام همدلی و نوع دوستی به همراه آورد و همه کسانی را که با ناامیدی روی برگردانده بودند را فراخواند و زیر بال‌های خویش جای داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به سینماگران گفت:‌ همه بخش‌های جشنواره گرم و پررونق بوده است. برخی مثل سودای سیمرغ پررونق تر و برخی به دلیل تخصصی بودن بیشتر حضور کارشناسان و متخصصان را دیده است. مهمترین ویژگی این جشنواره افزایش وسعت جغرافیای این رویداد به همه سرزمین ایران بود. بی تردید این رویداد گامی در راه تحقق عدالت فرهنگی به شمار می‌آید. و این اتفاق باعث تشویق به ساخت سینما و تجهیزات در شهرستان‌ها بود.

جنتی ادامه داد: اما نباید از نقش ویژه سازمان سینمایی در این رویداد مبارک صرفنظر کرد. هدیه ویژه سازمان سینمایی اعلام روز «سینما سلام» بود. جنتی ادامه داد: امروز سینمای ایران، مورد احترام سینمای جهانی است. سینمایی مبتنی بر اخلاق که خود را از کلیشه و بی‌بند وباری و خشونت دور کرده است و مورد استقبال کسانی است که نهاد خانواده و سنت های نیکوی بشری را در خطر می بینند . شاید بتوان گفت کمبود تجیهزات و سرمایه مادی نقطه ضعف سینماست و این درد مشترک فرهنگ و هنر در کشورهای در حال توسعه است .

وی گفت: ‌سینمای قبل از انقلاب را با سینمای این سال ها مقایسه کنید. تعداد فیلم‌های صاحب سبک و سینماگران مولف قبل از انقلاب، انگشت شمارند. مقایسه تعداد سینماگران و فیلم‌ها و حضورهای سینما در مجامع بین اللملی نشان می دهد جنبه فرهنگی انقلاب اسلامی بر دیگر جنبه‌های آن رجحان دارد.

جنتی از هیئت انتخاب فیلم‌ها و هیئت داوران تشکر کرد و گفت:‌ حضور سلایق مختلف و تنوع آثار در جشنواره امسال همراه با برنامه‌ریزی های مبتنی بر نوآوری و آزاداندیشی، فضایی مبتنی بر اعتماد به وجود آورد. این توفیق بزرگ را به همه اهالی هنر هفتم تبریک می‌گویم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ، حضور فعالانه فیلم‌اولی‌ها در این جشنواره را باعث افزایش مسوولیت ارشاد در مقابل آینده سینما دانست و گفت:  فیملسازان جوان امید آینده سینمای ما هستند.

 وی افزود: عرصه هنر دینی، عرصه ژرف اندیشی و آزادنگری است. اگر در چارچوب عرف و شرع از کلیشه و تکرار دوری کنند نتیجه هم دینی خواهد شد. نمایش چهره پیامبران و ائمه و برخی یاران ائمه و به ویژه نمایش حماسه کربلا به وسیله سینما در ذهن مخاطب مسلمان و غیرمسلمان آزاد می‌‌ماند./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها