انتشار نوشتهای در اینترنت که دربرگیرنده طرز تهیه همبرگر به روش همینگوی است، نشان میدهد این نویسنده مشهور چه جور همبرگری را می پسندید.
به گفته ساندرا اسپانیر مدیر بخش نامههای همینگوی در کتابخانه پرزیدنت جان اف کندی که این مطلب را اینترنتی کرده، او در این باره به صورت مفصل برای همسر چهارمش مری نوشته است.
جای تعجب ندارد اگر در این دستور بخوانیم که او همبرگری را دوست داشت که «صورتی و آبدار و دراندازه متوسط باشد» اما درباره سس سویا او چه نوشته و یا نظرش درباره ادویه هزار جزیره چه بود؟ گفته می شود یکی از محبوبترین رستوران های همینگوی در محله چینیهای هاوانا واقع و او عاشق غذای چینی بود.
اما او طیف متنوعی از چیزهای مختلف را با هم ترکیب میکرد تا به مزه مورد نظرش برسد؛ از خردل هندی و کیپر تا جعفری و...و البته او مزههای مختلفی را هم می پسندید. به گفته خانم اسپانیر او میتوانست در یک قایق با ماهیگیران کوبایی همانقدر راحت باشد که در هتل ریتس پاریس.
همینگوی اشتیاق خود به غذاها و نوشیدنیهای خوب را بارها در آثارش مورد توجه قرار داده است و پنکیک کرهای که در یکی از نخستین داستانهای کوتاه او جای گرفته، نشان دهنده همین اشتیاق از آغاز راه اوست.
مری همسر وی در این باره نوشته است که آنها همبرگرشان را در آیداهو یا وایومینگ معمولا با ادویههای مختلف و پس از خوردن قرقاول، کبک و اردک می خوردند. وی نوشته است معمولا پاییز راهی این مناطق میشدند.
مری این دستورالعمل درست کردن همبرگر را برای دایرةالمعارف روز زن و در زمانی نوشت که همینگوی هنوز زنده بود.
ارنست همینگوی نویسنده برنده جایزه ادبی نوبل که برای داستانهای کوتاه و رمانهایش شهرتی جهانی دارد، عاشق ماهیگیری و شکار بود و بارها در این راه حتی جانش را به خطر انداخت./
نظر شما