چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۸
یاسینی: در کتابم ویژگی‌های آثار هنرمندان نقاشی قهوه‌خانه‌ای و مکتب سقاخانه را تحلیل کردم

کتاب پژوهشی «تاثیر هنرهای سنتی بر نقاشی معاصر ایران» نوشته راضیه یاسینی منتشر شد. موضوع اصلی این کتاب بررسی مولفه‌هایی از نگارگری قدیم ایران است که در آثار هنرمندان «نقاشی قهوه‌خانه‌ای» و «مکتب سقاخانه» بازتولید شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یاسینی گفت: موضوع اصلی این کتاب بررسی ویژگی‌ها و مولفه‌هایی از هنرهای اصیل ایرانی است که در نقاشی دوران معاصر به ویژه آثار هنرمندان «نقاشی قهوه‌خانه‌ای» و «مکتب سقاخانه» بازتولید شده‌اند. 

وی افزود: همچنین چگونگی بازتولید این مولفه‌ها توسط هنرمندان نقاشی‌ قهوه‌خانه‌ای یا «خیالی نگاری» و مکتب هنری سقاخانه نیز از مباحث اصلی این کتاب است. 

یاسینی در ادامه به چگونگی طرح موضوع اصلی این پژوهش اشاره کرد و گفت: در این پژوهش ابتدا در زمینه شناخت مبانی نظری و بصری هنرهای سنتی ایران به ویژه هنر نگارگری، مولفه‌هایی استخراج شده و در ادامه دو جریان هنری «خیالی نگاری» و «مکتب سقاخانه» که تلفیقی از هنر مدرن غرب و نگارگری ایرانی بود، با استفاده از این مولفه‌ها مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. 
\"\"

این محقق همچنین اظهار کرد: فصل دیگری از این پژوهش نیز به آثار هنرمندان نقاش پس از انقلاب اسلامی ایران اختصاص دارد که متاثر از نگارگری آثاری را پدید آورده‌ و البته شیوه‌ هنری‌شان شخصی است و قابل طبقه‌بندی در دو جریان هنری مورد بحث نبودند. 

یاسینی در ادامه هدف اصلی نگارش کتاب «تاثیر هنرهای سنتی بر نقاشی معاصر ایران» را این‌گونه بیان کرد: این کتاب مقدمه‌ای است در راستای امکان بهره‌مندی از هنرهای سنتی ایران در حوزه نقاشی و یا نگارگری برای شکل‌گیری شیوه و یا مکتبی در نقاشی معاصر ایران که مولفه‌های هویتی هنر ایران اسلامی را در خود داشته و البته متناسب با مقتضیات دوران معاصر باشد. 

وی در پایان گفت: کار نگارش این کتاب سه سال پیش به اتمام رسید، اما انتشار آن به دلیل اوضاع نابسامان نشر تاکنون به تعویق افتاده بود. کتاب «تصویر زن در نگارگری» نیز نام دیگر کتاب من است که در روزهای آینده از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر می‌شود. 

«تاثیر هنرهای سنتی بر نقاشی معاصر ایران» نوشته سیده راضیه یاسینی در 221 صفحه و بهای 6 هزار و پانصد تومان از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است.

در شناسه این کتاب و در مقابل شمارگان اثر،جمله «برای مخاطبان خاص» درج شده است. 

دکتر سیده راضیه یاسینی عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است. «تصور پیامبران در سینمای ایران» و «شام آخر؛ از گورهای دخمه‌ای تا عرصه‌ هنر جدید» نام برخی از مقاله‌های تخصصی این پژوهشگر است. 

همچنین کتاب‌های «کندوکاوی در سینمای ایران» از جمله آثاری بوده که با ویراستاری یاسینی منتشر شده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها